...
Vinnarna utsedda i årets skoltävling ”Pantresan”
Glada elever i vinnande klassen 2B på Lendahlsskolan i Alingsås.

I konkurrens med tävlande klasser över hela landet har eleverna i klass 2B på Lendahlsskolan i Alingsås, och i klass 6 på Årstadskolan i Falkenberg lyckats vinna Pantameras skoltävling ”Pantresan”. Klasserna har efter sina resor med den digitala Pantresan gjort egna expeditioner, som stack ut lite extra bland övriga bidrag. De lyckliga vinnarklasserna har belönats med var sin prischeck värd 10.000 kronor. 

För tolfte året har Pantamera erbjudit skolklasser runtom i Sverige möjlighet att delta i tävlingen och genom utbildningspaketet lära sig mer om hållbarhet. Tävlingen har genom åren engagerat omkring 100.000 elever. Över 560 klasser deltog i vårens Pantresa och närmare 100 av dessa valde att vara med i tävlingen. Under resan har eleverna fått följa med den excentriske pantprofessorn Sven Orbis på en rad spännande äventyr. Längs vägen har de fått utmaningar att lösa för att komma vidare till nästa uppdrag. 

”Eleverna har verkligen uppskattat Pantresan och de har kämpat väl kring detta inspirerande arbete gällande miljön”, säger Gunilla Josefsson, klasslärare på Årstadskolan.

”Pantresan har varit ett roligt och givande tema att jobba med. Eleverna har verkligen sett fram emot dessa pass och tagit många egna kreativa initiativ i arbetet”, säger Ida Wallström, klasslärare på Lendahlsskolan.

”Syftet med tävlingen är att i tidig ålder väcka barnens intresse och öka kunskapen om miljöfrågor i allmänhet och återvinning i synnerhet. Pantresan är ett mycket uppskattat utbildningspaket och tävling, bland både lärare och elever. Vi är glada att kunna bidra till ett ökat engagemang i hållbarhetsfrågor”, säger Katarina Lundell, kommunikationschef för Pantamera/Returpack.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-05-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Dryckesburkar Dryckesförpackningar pant Pantamera Pantresan PET Plastförpackningar Returpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK