...
Huhtamäki köper majoritet av irländsk bägarproducent
CupPrint är specialiserade på korta serier av kundanpassade och pappersbaserade dryckesbägare.

Finska Huhtamäki Oyj har förvärvat en majoritetsandel av det privatägda irländska företaget CupPrint Unlimited Company. CupPrint tillverkar pappersbaserade dryckesbägare.
Med affären förbättrar Huhtamäki sin närvaro på den växande marknaden för små upplagor av kundanpassade pappersbägare med tryck och ökar sin online-baserade kommersiella verksamhet.


Enligt en pressrelease betalade Huhtamäki ca 22 miljoner euro (ca 226 miljoner kronor) för ett 70-procentigt ägande i CupPrint.

CupPrint är specialiserade på korta serier av skräddarsydda och pappersbaserade dryckesbägare med kundanpassade tryck. Företaget har byggt upp en online-tjänst, som möjliggör effektiv design och snabb leverans av bägare i små serier.

CupPrints årliga nettoomsättning är cirka 14 miljoner euro (ca 144 miljoner kronor) och totalt sysselsätter man cirka 110 personer. CupPrint har sin tillverkningsenhet i Irland samt försäljningskontor i Tyskland.

Majoritetsägandet av CupPrint innebär också att Huhtamäki ökar sin möjligheter att stödja och serva sina existerande kunders kampanjaktiviteter.

CupPrints verksamhet kommer att ingå som en del av Huhtamäkis affärssegmentet Foodservice Europe-Asia-Oceania.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-06-04

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK