...
Intelligent förpackning som vet när nästa piller ska tas
August Faller Group har utvecklat en smart kartongförpackning med inbyggd elektronik, som hjälper patienter att ta sina piller vid rätt tillfälle.

Tyska August Faller Group har utvecklat en smart läkemedelsförpackning i kartong, som hjälper patienter att ta sin medicin vid rätt tillfälle.
Förpackningen, som än så länge är på prototypstadiet, kallas  ”Medical Prescription” och innehåller bland annat ett liten pappersbaserad elektronisk display samt små elektroniska ”kontrollknappar”.


Förpackningen ”räknar ner” antalet tabletter, som patienten tar, och påminner patienten när det är dags att ta nästa piller. Förpackningen larmar dessutom när tabletterna håller på att ta slut och påminner om att det är dags att förnya läkemedelsreceptet.

Kartongförpackningen och konceptet har dessutom en ytterligare fördel: med hjälp av en speciell app och Bluetooth-teknik kan en läkare eller ett apotek överföra specifika doseringsanvisningar till kartongförpackningens inbyggda elektronik!

När patienten öppnar läkemedelsförpackningen för första gången, eller trycker på en av knapparna på framsidan, visar displayen en hälsning. Det finns en meny med doseringsanvisningar, tablettantal, mm och patienten kan navigera genom menyn med hjälp av ”kontrollknapparna”. Vidare innehåller kartongförpackningens elektronik en integrerad klocka och en liten LED-lampa samt en tonsignal, som påminner patienterna om att ta medicinen omedelbart.

Till sin hjälp vid utvecklingen av denna och andra av företagets smarta förpackningarna har Faller haft Freiburg-baserade företaget MSC Technologies samt forskare vid Pforzheim-universitetet.

-------------------------------
August Faller Group är en ledande tillverkare av sekundära läkemedelsförpackningar, typ kartongkapslar, etiketter, bipacksedlar, etc. På senare år har man väsentligt ökat utvecklandet och utbudet av så kallade smarta förpackningar, där man använder sig av tryckt elektronik och digitala kommunikationstekniker som RFID, NFC (Near Field Communication) och Bluetooth.
August Fallers huvudkvarter finns i tyska Waldkirch och dessutom har man produktionsanläggningar i Binzen, Großbeeren och Schopfheim samt i Danmark och Polen. Bolaget har cirka 1.150 anställd
a.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-06-08

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK