...
Brittiska Beatson Clark satsar på helsvarta flaskor
Helsvarta flaskor till gin, producerade av brittiska Beatson Clark.

Med spraytekniken kan Beatson Clark ge flaskorna en helsvart matt eller blank ytfinish. 

Helsvarta flaskor till öl eller sprit är ett sätt att stå ut i butikshyllan och fånga konsumenternas intresse, menar Beatson Clark.

Brittiska glasproducenten Beatson Clark har lanserat en ny dekorationsmetod för glasflaskor till öl och sprit. Med hjälp av sprayteknik färgas flaskorna helt svarta och de annorlunda flaskorna är främst avsedda för bryggerier och spritleverantörer som vill ha förpackningar som skiljer sig från andra och som står ut på butikshyllan.

Det väletablerade glasföretaget från South Yorkshire visade sin nya dekorationsmetod för första gången på mässan BeerX i Liverpool tidigare i vår och flaskorna väckte uppmärksamhet och blev mycket populära bland besökarna.

Beatson Clark skriver att helsvart spraybeläggning på flaskorna är perfekt för den alltmer konkurrensutsatta marknaden för hantverksmässigt framställd öl, där bryggerierna ständigt måste finna nya förpackningskoncept, som lockar konsumenten.

Beatson Clarks sprayteknik innebär att en vattenbaserad svart färg appliceras över hela flaskan och sedan härdas färgen vid en temperatur på cirka 195 grader Celsius. Resultatet blir en mycket hård och hållbar yta, som motstår repor och andra yttre påverkningar. Flaskorna kan förses med såväl blank som matt ytfinish.

Att dekorera glasflaskor med sprayteknik är, enligt Beatson Clark, betydligt billigare än att tillverka flaskor av svart glas.

”Våra spraybelagda flaskor är inte bara tilltalande att se på, den heltäckande svarta färgen hjälper också till att skydda innehållet från skadligt ljus. Vi producerar sedan tidigare bärnstensfärgade flaskor, som hindrar minst 90 procent av det skadliga UV-ljuset från att nå innehållet i flaskorna. Med en helsvart spraybeläggning får vi en 100-procentig UV-barriär”, säger Beatson Clarks marknadschef Charlotte Taylor.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-06-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
bryggeri Dryckesförpackningar Glas Glasförpackningar öl Övrigt Storbritannien

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK