...
2022 flyttar Göteborgs Kex sin tillverkning till Lettland
Välkända förpackningar och produkter. Om fyra år flyttar Orkla kexproduktionen under varumärket Göteborgs Kex från Kungälv till Lettlands huvudstad Riga.

Den nuvarande kexfabriken i Kungälv ligger alldeles vid Nordre älv (norra utloppsarmen av Göta älv).

”Vår ambition är att ingen ska stå utan sysselsättning den dag produktionen flyttar”, säger Malin Jennerholm.

Orkla Confectionery & Snacks Sverige ska bygga en ny fabrik och flytta sin kexproduktion under välkända varumärket Göteborgs Kex till Lettlands huvudstad Riga.
Orkla skriver i ett pressmeddelande att beslutet görs för att man vill konsolidera kexproduktionen inom koncernen till en ny och modern fabrik. Orkla vill skapa en starkare produktionsplattform och en mer optimerad kexproduktion för att bättre kunna tillgodose konsumenternas efterfrågan.


Flytten till den nya fabriken beräknas ske år 2022 och fram till dess kommer kexproduktionen att fortsätta i den nuvarande fabriken i Kungälv, norr om Göteborg. Idag arbetar cirka 350 medarbetare på fabriken i Kungälv

”Flera olika alternativ har värderats och det är nu beslutat om en flytt av produktionen i Kungälv till en ny och modern fabrik utanför Riga. Flytten sker inte förrän 2022, vilket ger oss god tid att stötta våra medarbetare inför framtiden. De fackliga förhandlingarna, som inleddes i början på året, är nu avslutade. Vår ambition är att ingen ska stå utan sysselsättning den dag produktionen flyttar”, säger Malin Jennerholm, VD på Orkla Confectionery & Snacks Sverige.

Orkla skriver att verksamheten i Kungälv är förenad med stora utmaningar med ett begränsat geografiskt område och ett allt mer stadsnära läge. Vatten på ena sidan och bostadsområde på andra sidan gör det svårt att fortsätta utveckla verksamheten och utan att verksamheten blir en belastning för den omgivande stadsmiljön. Fabriken behöver dessutom stora uppgraderingar, både i underhåll av befintlig verksamhet och i nyutveckling.

”När vi gör så stora investeringar måste vi tänka långsiktigt. Orkla har redan kexproduktion i Riga. Genom att investera i en ny och modern fabrik där och koncentrera tillverkningen till en plats, kan vi säkerställa vår framtida konkurrenskraft och innovationsförmåga, samtidigt som vi reducerar vårt klimatavtryck”, säger Malin Jennerholm.

När produktionen flyttar år 2022 blir dock produktutvecklingen kvar i Kungälv. Den sysselsätter i dag åtta personer, men kommer troligen att utökas framöver. Troligen kommer produktutvecklingen dessutom att flytta till andra lokaler än de nuvarande, som ligger i anslutning till den befintliga kexfabriken.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-06-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Livsmedelsförpackningar Orkla Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK