...
Peterson bygger avancerad wellpappfabrik i Halden
Visualisering av Petersons nya ultramoderna wellpappfabrik i Halden.
”Vi ser fram emot att ta vår nya anläggning i bruk”, säger Dan Johannessen, VD på Peterson.

Nordiska förpackningsföretaget Peterson, som har sina svenska anläggningar i Norrköping och Bäckefors, har fattat beslut att bygga en helt ny och avancerad wellpappfabrik i norska Halden. Fabriken är ett s.k. greenfield-projekt och blir den modernaste wellpappfabriken i norra Europa.

Anläggningen planeras att vara färdigställd under 2019 och kommer då att omfatta produktionsanläggning, lager och distributionscentral. Petersons nuvarande verksamhet i Sarpsborg integreras i den nya anläggningen i grannkommunen Halden.

För Peterson blir den nya anläggningen ett flaggskepp med fullt ut digitaliserade och integrerade lösningar, som säkrar effektivitet, leveranssäkerhet och inte minst kortare leveranstider for kunderna. Satsningen är ett led att i att tidigt anamma Industri 4.0-industriella revolutionen, där Internet smälter samman med verksamhetens produktion och produkter. Det innebär en flexibilitet som gör att produkterna i högre utsträckning anpassas till de enskilda kundernas behov. Hela fabriken kan styras från en digital plattform.

I projekteringen av den nya anläggningen startar Peterson från grunden, med en total förnyelse av all produktionsutrustning. Färdiga produkter lagras i och distribueras från ett nytt datastyrt höglager. Detta ger Peterson betydande konkurrensfördelar genom ökad pålitlighet och bättre leveranstider. Samtidigt får produktionskapaciteten ett markant lyft.

”Vi är glada att den nya anläggningen läggs i Halden. Den toppmoderna anläggningen skapar konkurrensfördelar genom högre kvalitet och ännu bättre service. Nu ser vi fram emot att ta vår nya anläggning i bruk”, säger Dan Johannessen, VD på Peterson.

Den nya fabriken i Halden är ett resultat av Petersons investeringsprogram för hela Norden, och presenterades för två år sedan i samband med att VPK Packaging Group och Klingele förvärvade Peterson. Investeringsprogrammet är en del av ägarnas långsiktiga vision och strategi.

Peterson har över 600 anställda i Skandinavien och omsätter ca 160 miljoner euro (ca 1,63 miljarder kronor). Bolaget har produktionsanläggningar i Sarpsborg samt i Sykkylven i Norge, i Norrköping samt Bäckefors i Sverige och i Randers i Danmark. Petersons produkter inkluderar förpackningar i wellpapp, displaylösningar samt förpackningsmaskiner. Prioriterade marknader är förbrukningsvaror, mat och dryckesvaror, industri och e-handel.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-06-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övrigt Peterson Packaging VPK Packaging Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK