...
Iggesund Paperboard varslar 150 anställda
Vid Iggesunds bruk, beläget vid Hälsinglandskusten cirka tio kilometer söder om Hudiksvall, produceras högkvalitativ kartong för bland annat förpackningar. (Bild Rolf Andersson, Bildbolaget)
”Vi gör en översyn av organisationen i syfte att säkerställa en effektiv verksamhet och en långsiktig lönsamhet för Iggesunds bruk”, säger Daniel Peltonen. (Bild Ulla-Carin Ekblom)

Kartongtillverkaren Iggesund Paperboard, som ingår i Holmenkoncernen, meddelar att man för att säkerställa en effektiv verksamhet och långsiktig lönsamhet i Iggesunds bruk i Hälsingland har varslat 150 anställda om uppsägning!

Iggesund Paperboard skriver i ett pressmeddelande att varslet är en del i ett effektiviseringspaket, som syftar till att öka produktionskapaciteten och minska kostnaderna för verksamheten.

Lokala förhandlingar med berörda personalorganisationer kommer att påbörjas med målet att genomföra personalreduktionen innan årets slut.

”Vi har en stark ställning på den globala kartongmarknaden, men vi måste proaktivt arbeta med att behålla vår konkurrenskraft. Som ett led i det förbereder vi en ökning av produktionskapaciteten med cirka 100.000 ton och kommer nu även att göra en översyn av organisationen i syfte att säkerställa en effektiv verksamhet och en långsiktig lönsamhet för Iggesunds bruk”, säger Daniel Peltonen, VD Iggesund Paperboard, i en kommentar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-06-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
färskfiberkartong Iggesund Iggesund Paperboard Kartong Kartongförpackningar Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK