...
Fazer och Sulapac samarbetar kring plastfria förpackningar
Sulapacs biologiskt nedbrytbara och mikroplastfria förpackningsmaterial ska nu börja användas av livsmedelskoncernen Fazer.

Finska livsmedelskoncernen Fazer och finska start-up-företaget Sulapac Oy har börjat samarbeta i syfte att undersöka, utveckla och testa plastfria, biologiskt nedbrytbara förpackningslösningar för livsmedel. Samarbetet startade i maj.
Enligt ett pressmeddelande att kommer Fazer att till julen 2018 lansera en speciell konfektbox, tillverkad i Sulapacs biologiskt nedbrytbara material.


Enligt Fazer stöder samarbetet företagets strategi och mål att bli ett ansvarsfullt modernt livsmedelsföretag, som syftar till att minska användningen av plast med hjälp av ny teknik.

Fazer säger att man ständigt studerar nya förpackningsalternativ och att man arbetar för att minska mängden förpackningsmaterial – och särskilt plast – som används i företagets produktförpackningar.

”Vi är aktivt engagerade i diskussioner om återvinning och återanvändning av förpackningsavfall och utveckling av nya typer av miljövänliga förpackningslösningar”, säger Nina Elomaa, Fazer Group.

Sulapac-materialet är helt biologiskt nedbrytbart och fritt från mikroplaster. Materialet tillverkas av träflis från certifierade skogsbruk samt naturliga, biologiskt nedbrytbara, bindemedel. Sulapac-produkterna riktar sig till varumärken, som vill eliminera plastavfall och uppvisa ett genuint engagemang för hållbarhet genom användning av exklusiva ekologiska material. Företaget grundades 2016 av Suvi Haimi och Laura Kyllönen och har sitt huvudkontor i Helsingfors i Finland.

”Samarbetet med Fazer är ett utmärkt tillfälle att utveckla och lära sig tillsammans. Det visar också att vi kan möta extremt krävande kvalitetskrav”, säger Suvi Haimi, VD i Sulapac.

Fazer skriver att man vill hjälpa Sulapac att utveckla materialet och att man vill bli det första livsmedelsföretaget, som använder Sulapacs unika innovation i sina förpackningar.

Och om allt går enligt planerna kommer alltså konsumenterna till julen 2018 att få sin första smak av samarbetet mellan Sulapc och Fazer i form av en biologiskt nedbrytbar och mikroplastfri förpackning, innehållande utvalda läckra konfektbitar.

N.B.: Sulapac har nyligen även ingått ett samarbetsavtal med Stora Enso, där Stora Enso ska kunna använda sig av Sulapacs licensierade material i olika förpackningslösningar. Läs mer HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-06-14

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK