...
Vinnande finskt gin packas i kartong från Metsä Board
Flaskan till det vinnande finska ginet Arctic Blue Gin packas i en spektakulär förpackning tillverkad i kartong från Metsä Board.

Ginet ”Arctic Blue Gin” från det finska destilleriet och vinproducenten Nordic Premium Beverages i Ilomantsi i östra Finland blev en av vinnarna i 2018 års  ”Spirit of the Year”. Flaskan kommer i en spektakulär förpackning, tillverkad i kartong från Metsä Board och till transportlådan i wellpapp valdes en vit kraftliner, också från Metsä Board.

När teamet av kulinariska experter utvecklade Arctic Blue Gin, skulle smaken återspegla en unik arktisk och naturlig miljö. På samma sätt som ingredienserna valdes noggrant, valdes också förpackningsmaterialet till Arctic Blue Gin för att reflektera varumärkets kvalitet och värden och material från Metsä Board blev teamets val.

”Redan från början var vårt mål att skapa världens bästa gin genom att använda unika och förstklassiga ingredienser från den finska naturen. Att vinna titeln ´Spirit of the Year´ med ett Double-Gold betyg i World Spirits Awards 2018 är en stor ära och ett bevis på att vårt hårda arbete lönade sig”, säger Mikko Spoof, varumärkeschef för Arctic Blue Gin.

Till förpackningen valdes kartongkvaliteten MetsäBoard Pro FBB Bright i 350 g/m2, som mötte den krävande briefens krav. Kartongen är lättviktig och tillverkad av spårbar råvara, som kommer från hållbart brukade nordiska skogar. Den rena färskfibern är en förnybar resurs, där fyra plantor sätts för varje avverkat träd. Kartongens  kvalitet, vithet och ytjämnhet ger en utmärkt tryckbarhet och möjlighet till användning av speciella effekter.

”Förpackningen trycktes på kartongens obestrukna sida för att ge en ren och naturlig känsla som återspeglar varumärkets identitet. Mycket krävande finish användes för att ge ett tredimensionellt intryck runt de tryckta klipporna samt prägling i flera skikt för en känsla av sten. För en distinkt kontrast mot den naturliga kartongytan användes foliering. Slutligen trycktes förpackningens insida för att ge konsumenten ett maximalt intryck när flaskan tas ur förpackningen”, förklarar Ilkka Harju, Metsä Boards Packaging Services Director.

För att åstadkomma det spektakulära slutresultatet gjordes konverteringen av Starcke, Aldus och Pyroll i Finland.

För att förpackningarna med Arctic Blue Gin ska komma till återförsäljarna i bästa möjliga skick tillverkas transportförpackningarna av en annan av Metsä Boards produkter, nämligen kraftlinern MetsäBoard Pro WK, som kombinerar hög styrka med hållbarhet.

Info:
Destilleriet Nordic Premium Beverages i den lilla staden Ilomants (Sv.: Ilomants) i östra Finland startades 1989 och är Finlands äldsta vintillverkare och producent av mousserande vin. Nordic Premium Beverages tillverkar produkter av hög kvalitet baserade på arktiska bär och växter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-06-18

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK