...
Svenska OptiGroup förvärvar holländskt förpackningsbolag
”Vi har länge följt Moonen Packaging. Nu ser vi fram emot ett nära samarbete”, säger Christoph Sander.

Svenska OptiGroup har ingått ett avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i den holländska förpackningsdistributören Packagegroup Moonen B.V. Transaktionen, som är föremål för godkännande av den nederländska konkurrensmyndigheten, förväntas vara klar under sommaren. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

Moonen Packaging, med en omsättning på 51 miljoner euro (ca 522 miljoner kronor) under 2017 och cirka 80 anställda, har varit ett familjeföretag sedan 1950-talet och är en ledande och snabbväxande distributör av förpackningslösningar i Benelux. Företaget konstruerar, utvecklar, anskaffar, lagerhåller, säljer och distribuerar anpassade förpackningslösningar och även hygienpapper, städprodukter och cateringprodukter.

”Vi har länge följt Moonen Packaging, en europeisk ledare inom hållbara förpackningar, med en stark marknadsposition i Benelux och en lång historia med att utveckla innovativa produkter och tjänster. Med förbehåll för godkännande från den nederländska konkurrensmyndigheten, ser vi fram emot ett nära samarbete”, säger OptiGroups VD och koncernchef Christoph Sander.

Förvärvet av Moonen Packaging följer på de senaste förvärven av tre andra förpackningsdistributörer som OptiGroup har genomfört: Telpak och Mercamer i Finland och Proxima i Rumänien. Moonen Packaging kommer fortsättningsvis att ledas av Gé Moonen, som framgångsrikt har drivit och utvecklat företaget under de senaste 12 åren.

--------------------------------------------
OptiGroup är en europeisk business-to-business distributör av produkter inom områden som foodservice, industri, tryck, retail, mm.. Bolaget ger support till kunder i 19 europeiska länder. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg. År 2016 hade OptiGroup en nettoomsättning på 1,5 miljarder euro (drygt 15 miljarder kr) och 2.100 anställda i koncernen och dess dotterbolag. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-06-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förvärv Köp/Försäljning/Samgående OptiGroup Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK