...
Paper Province kan ge stöd till dina klimatsmarta idéer
"Kom till oss med din klimatsmarta idé. Du kan få bidrag på upp till 50.000 kronor”, säger Melinda From, innovationsrådgivare på Paper Province.  

Sveriges innovationsmyndighet Vinnova har delat ut två miljoner kronor till värmländska Paper Province samt industriklustren Triple Steelix i Bergslagen och Processum i Västernorrland. Pengarna ska användas för att hjälpa enskilda idébärare och innovatörer, som har klimatsmarta idéer. Bidrag på upp till 50.000 kronor kan delas ut för varje enskilt projekt eller idé.

”Har du en idé liggande i byrålådan, som gynnar den skogliga bioekonomin? Ta fram den nu och kom till oss med den. Det är ofta kostnaderna, som stoppar människor från att ta det första steget. Nu kan vi bidra med den kostnaden, upp till 50.000 kronor. Vi hjälper innovatören med att exempelvis ta fram en prototyp, testa idéns funktion och prestanda eller göra en kund/marknadsanalys!”, säger Melinda From, innovationsrådgivare på Paper Province.  

Skoglig bioekonomi handlar om att använda skogen på nya sätt, som bidrar till omställningen till ett fossilfritt samhälle.  

”Skogen kan exempelvis bli tyg eller bränsle och allt som idag görs av plast kan ersättas med trä. Det finns enormt många möjligheter inom de skogliga värdekedjorna”, säger Melinda From. 

Melinda From uppmanar privatpersoner, som har idéer liggande i byrålådan, att kontakta klustren.  

”Det är nu man ska göra det. Det är nu pengarna finns. De försvinner i början på nästa år”, säger hon.

Enligt Melinda From kan vem som helst ansöka om bidrag. Men det måste vara en privatperson och inte ett bolag eller någon med koppling till ett universitet, etc.  

”Man får heller inte ha kommit för långt med sin idé, det ska vara de första stapplande stegen, innan man startat bolag och kommersialiserat idén”, förklarar Melinda From.

Här finns mer information och intresseanmälan


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-06-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
bioråvara Ekonomi Miljö Övrigt Paper Province Vinnova

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK