...
Fanuc utökar sin familj av kollaborativa robotar
Fanucs nya CR-robot har beteckningen CR-15iA. Den har en kapacitet på 15 kilo.

Den nya roboten, till vänster, kompletterar CR-familjen, som nu består av robotar med kapaciteter från fyra till 35 kilo.

Japanska robot- och automationskoncernen Fanuc utökar nu sin familj av kollaborativa robotar (CR robots) med en plock- och packningsrobot med en kapacitet på 15 kilo.

Den nya roboten har beteckningen CR-15iA och den placerar sig som nummer två i storlek efter ”storebror” CR-35iA, som har en kapacitet på 35 kilo. De mindre CR -robotar i serien har kapaciteter på 4 – 7 kilo.

Den nya roboten är speciellt användbar till arbetsuppgifter inom logistik och förpackning. Men enligt Fanuc kan den också användas i kombination med speciella sensorer för kvalitetskontroller av produkter, förpackningar,, etc. och då ta över arbetsmoment som i dag ofta är manuella, men som enkelt kan automatiseras med robotar.

Kollaborativa robotar kännetecknas av att de kan ”samarbeta”, antingen med andra robotar eller med människor. De är oftast enkla att programmera och handha och kräver i regel inga säkerhetsarrangemang i form av burar, stängsel, etc.

N.B. Robottillverkaren Fanuc planerar att expandera på den nordiska marknaden. Vi har tidigare skrivit om hur företaget nästa år kommer att öppna ett stort nordisk huvudkontor i Malmö. Läs HÄR!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-06-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation Fanuc logistik Övrigt Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK