...
Kommer på Scanpack: Så lyckas du med internationella affärer!
”Jag vill att folk ska kunna skratta åt sig själva – att se hur konstiga vi alla är”, säger Colin Moon.

När representanter från företag från olika länder ska göra affärer uppstår ibland komiska (eller pinsamma) situationer till följd av kulturella skillnader och språkförbistringar. På förpackningsmässan Scanpack i Göteborg i oktober kommer kände antropologen Colin Moon att ge ett underhållande föredrag om kulturkrockar, misskommunikation och om hur vi svenskar upplevs utomlands!

Colin Moon, som har fått flera utmärkelser, bland annat som Årets Talare (Business Speaker of the Year), har en förmåga att både få publiken att skratta och att få fram budskapet om hur viktigt det är med självinsikt och att vara förberedd och påläst, när man arbetar med affärer internationellt.

”Jag kommer bland annat att tala om hur konstiga vi alla är i någons ögon. Jag vill att folk ska ställa sig frågan om man är hälften så normal som man kanske tror”, säger Colin Moon.

Colin Moon är antropolog och fascinerad av olika kulturer och i synnerhet affärskulturer. Han har bott i ett flertal länder och är nu bosatt i Sverige. När det kommer till internationella affärsmöten finns det mycket intressanta iakttagelser enligt Colin Moon.

”Ingen annanstans är kulturella skillnader så märkbara som just på möten. Vissa deltagare håller tyst och väntar på att bli tillfrågade om de har en åsikt, vissa tar för sig, vissa vill fatta raska beslut, vissa vill åka hem och förankra först, vissa vill hålla sig till dagordningen, vissa ser det mer som ett bollplank, vissa vill börja och sluta i tid, vissa vill sluta när alla är överens osv, osv”, säger Colin Moon.

Han ser fram emot mötet med besökarna på Scanpack och tror att det kommer att bli en underhållande stund med mycket insikt för de som kommer och lyssnar.

”Jag vill att folk ska kunna skratta åt sig själva – att se hur konstiga vi alla är. Detta är mycket nyttigt för just svenskar, eftersom de brukar vara så pass övertygande om sin egen normalitet och vanlighet!”, avslutar Colin Moon.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-06-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business förpackningsmässa Konferenser och mässor Mässor Övrigt Scanpack Svenska Mässan

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK