...
Elopak passerar en miljard förnybara förpackningar
Norska Elopak skriver att man är den första tillverkaren som levererat över en miljard hundraprocentigt förnybara förpackningar i vätskekartong.

”Att nå en miljard förnybara förpackningar är en viktig milstolpe för Elopak”, säger Marianne Groven.

Norska Elopak skriver att man är den första tillverkaren som levererat över en miljard hundraprocentigt förnybara förpackningar i vätskekartong, sedan man år 2014 introducerade dryckesförpackningar med barriär av förnybar polyeten (PE).

”Att nå en miljard förnybara förpackningar är en viktig milstolpe för Elopak och ett utmärkt bidrag till att minska användningen av fossila resurser. Som ett stort globalt förpackningsföretag är det vårt ansvar att fortsätta utveckla vårt förnybara erbjudande och sänka vårt koldioxidavtryck”, säger Marianne Groven, t.f. miljödirektör i Elopak.

Elopak skriver i ett pressmeddelande att kartongmaterialet i de förnybara dryckesförpackningarna tillverkas av trä från FCS-certifierade nordiska skogar. Råvaran till den ”gröna” barriärplasten kommer från samma källor och utgörs av tallolja, som är en restprodukt från massa- och pappersproduktion, samt från brasiliansk bio-PE med sockerrör som råvara.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-06-21

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK