...
Förpackningsjätten Amcor köper USA-baserade Bemis
"En strategiskt och ekonomiskt riktig affär”, säger Amcors koncernchef Ron Delia.
”En spännande utveckling för båda företagen, som kommer att gynna alla intressenter”, säger Bemis VD och koncernchef William F. Austen.

Förpackningsjätten Amcor Ltd, med huvudsäte i Melbourne, Australien, meddelar att man förvärvar USA-baserade flexibla förpackningstillverkaren Bemis Co. Inc. för 6,8 miljarder US-dollar (ca 61 miljarder kronor).

”Vi har identifierat flexibla förpackningar som ett betydande tillväxtområde i Amerika och vi är övertygade att det här är rätt tidpunkt för båda företagen och strategiskt och ekonomiskt riktigt för Amcors och Bemis aktieägare”, säger Amcors VD och koncernchef Ron Delia.

När affären är genomförd innebär transaktionen att Bemis aktieägare kommer att äga cirka 29 procent av det kombinerade bolaget.

Bemis har en årsomsättning på cirka fyra miljarder dollar (knappt 36 miljarder kronor) medan Amcors globala omsättning uppgår till 9,1 miljarder dollar (drygt 81 miljarder kronor). 
I USA har Amcor en enhet för flexibla förpackningar i Buffalo Grove, Illinois, och en enhet för rigida plastförpackningar i Ann Arbor, Michigan.

”Kombinationen  av Bemis och Amcor sammanför två kompletterande organisationer och skapar en global ledare inom konsumentförpackningar. Det är en spännande utveckling för båda företagen, som kommer att gynna alla intressenter”, säger Bemis VD och koncernchef William F. Austen i en kommentar.

Som vi tidigare har skrivit om, har Bemis haft ekonomiska problem och tvingats spara 65 miljoner dollar genom att stänga fyra fabriker och säga upp 500 anställda (Läs HÄR!). 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-07

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK