...
Pneumatikbolaget Stacatto Technologies har fått ny VD
Fleming Pedersen Dambo är ny VD på svenska pneumatikföretaget Staccato Technologies.

Svenska pneumatikföretaget  Stacatto Technologies ändrar inriktning och fokuserar på systemlösningar inom tryckluftsapplikationer för bland annat förpackningsindustrin. Samtidigt har man anställt en ny VD, som heter Fleming Pedersen Dambo och som närmast kommer från SMC Automation, där han varit produkt- och marknadschef.

Inom pneumatiskbranschen, som domineras av globala jättar som japanska SMC och tyska Festo, har Staccato Technologies tidigare specialiserat sig på ventilutvecklingar för nischapplikationer som lastbilsmotorer etc.
Men nu vill man ändra inriktning, bredda produktutbudet och bland annat fokusera på systemlösningar i tryckluftsapplikationer inom industriområden som exempelvis förpackningar.

Den  nyrekryterade VD:n Fleming Pedersen Dambo, som började den 1 augusti och som är ett tungt namn i pneumatikbranschen, har tidigare arbetat i 20 år på SMC.

”Det ska bli otroligt roligt att få vara med och bygga upp ett bolag nästan från grunden”, säger han och poängterar att man kommer att samarbeta med SMC för att ha ett mer komplett produkt- och lösningserbjudande.

Stacatto Technologies, som bland annat har Aros Elektronik och IRO AB som ägare, innehar ett par intressanta patent och har nyligen utvecklat en väldigt snabb och exakt positioneringsutrustning för tryckluftscylindrar, med vars hjälp man kan få en pneumatikcylinder att bete sig som ett elektriskt servo. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation Förpackningsmaskiner Maskin och Utrustning Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK