...
Nu erbjuder Pantamera alla kommuner att testa pantrör
Alla svenska kommuner kan nu gratis testa Pantameras pantrör för pantbelagda burkar och flaskor.

Pantamera har tagit fram så kallade ”pantrör”, som placeras i tätortsmiljöer och där man kan lägga pantburkar och –flaskor, som någon annan sedan kan  panta. Pantrören finns i dag i ett hundratal av landets kommuner och nu erbjuder Pantamera alla kommuner att testa pantrören utan kostnad.

”I de konsumentundersökningar, som vi regelbundet genomför, framgår det att många av de burkar och flaskor, som inte återvinns, är sådana som konsumeras utomhus. Och på sommaren blir det extra mycket i samband med picknicks, festivaler, stadslopp och andra utomhusaktiviteter”, säger Katarina Lundell, marknadschef på Pantamera/Returpack.

Pantrören monteras bredvid papperskorgar i stadsparker och andra utomhusmiljöer, där det rör sig mycket människor. Man lägger sin urdruckna burk eller PET-flaska i pantröret, så kan någon annan ta med den och panta den i en pantautomat.

Ett hundratal av Sveriges kommuner har redan börjat använda pantrören. Och det har visat sig att en burk eller PET-flaska som lagts i ett pantrör sällan blir liggande längre än några minuter, innan någon kommer förbi och plockar upp den. Pantrören bidrar på så sätt till att hålla rent i naturen och öka återvinningen.

”Den som tycker att det ska sättas upp pantrör i sin favoritpark eller någon annanstans, kan tipsa sin kommun. Vi erbjuder nu alla kommuner att testa fem pantrör utan någon kostnad”, säger Katarina Lundell.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Dryckesburkar Dryckesförpackningar Övrigt pant Pantamera pantautomat PET Plastförpackningar Returpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK