...
BASF drar ner på produktionen på grund av lågt vattenstånd…
Vid sin anläggning i Ludwigshafen vid Rhens strand har BASF tvingats dra ner på produktionen på grund av det låga vattenståndet i floden.
Torkan har gjort att vattenståndet i Rhen är mer än en meter under det normala på långa sträckor av floden.

Hettan och torkan, som drabbat inte bara Sverige utan hela Europa, orsakar både väntade och oväntade problem. Exempelvis har tyska plast- och kemikoncernen BASF tvingats dra ner på sin produktion på grund av lågt vattenstånd i floden Rhen...

BASF-koncernen meddelade i början av månaden att man måste minska sin produktion vid de anläggningar som ligger i anslutning till Rhen, bland annat vid koncernens huvudanläggning i Ludwigshafen. Orsaken är att fabrikerna på grund av det låga vattenståndet i Rhen inte kan använda så mycket av flodens vatten, som behövs för att hålla produktionen uppe på normal nivå.

”Flaskhalsar kan uppstå i produktionen på grund av väderläget och vi är i nära kontakt med våra kunder och informerar dem om läget”, skriver BASF på sin hemsida.

Det låga vattenståndet i Rhen påverkar också möjligheterna till transporter av BASF-produkter via lastfartyg och pråmar. Bolaget försöker lösa problemet genom att använda fler, men mindre djupgående, båtar för transporterna, men man flaggar för att om torkan fortsätter kan det minskande vattenståndet orsaka leveransproblem och tvinga fram alternativa transportlösningar.

Sommarhettan och bristen på regn har gjort att vattenståndet i Rhen, som är en av Tysklands viktigaste och största transportvägar, har gjort att vattennivån nu är mer än en meter lägre än normalt på långa sträckor av den väldiga floden.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BASF Industri Miljö Övrigt Plast Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK