...
Svenska hushåll fortsatt duktiga på att återvinna
Svenska hushåll är fortsatt duktiga på att lämna tidningar och använda förpackningar till återvinning. (Bild FTI)

Svenska hushåll är fortsatt duktiga på att lämna tidningar och använda förpackningar till återvinning. Det visar Förpacknings- och tidningsinsamlingens (FTI) statistik för år 2017. Enligt statistiken lämnade under 2017 varje person i Sverige över 64 kg förpackningar och tidningar till återvinning.

Varje år presenterar FTI statistik över mängden förpackningar och tidningar, som hushållen lämnar till återvinning. 76 procent av svenska folket är nöjda eller mycket nöjda med möjligheten att återvinna förpackningar och nästan 80 procent tycker att återvinningsstationerna är tillgängliga och lätta att använda.

2017 års statistik visar små förändringar från föregående år, när det gäller antalet förpackningar av glas, papper, plast och metall, som lämnats in för återvinning. När det gäller mängden tidningar, som lämnas till återvinning, visar statistiken för sjunde året i rad att denna minskar som en konsekvens av att allt fler människor läser sina tidningar på nätet i stället för i pappersversion.

”Sveriges hushåll är duktiga på att återvinna och vi är tacksamma för att så stora mängder förpackningar och tidningar lämnas till återvinning”, säger Kent Carlsson, VD på FTI.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning FTI Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK