...
Även danska Færch Plast satsar på plaståtervinning
Med förvärvet kan Færch Plast sluta cirkeln och återvinna använda livsmedelstråg, etc i plast.

”Vi gör plastförpackningar till en resurs”, säger Lars Gade Hansen.

Danska plastförpackningstillverkaren Færch Plast köper det holländska företaget 4PET Group och får en unik plaståtervinningsanläggning på köpet. Genom förvärvet blir Færch Plast en av de första plastförpackningsleverantörerna i världen som uppnår en cirkulär ekonomi för återvinning i industriell skala av livsmedelstråg i plast.

”Under flera år har vi främjat hållbarhet och alla våra produkter är konstruerade för återvinning. Förvärvet av 4PET-koncernen är ett utmärkt tillfälle för oss att stänga loopen och innebär en höjdpunkt i hållbarhet. Med 4PET:s moderna teknik för sortering och bearbetning av använda plasttråg kan vi omvandla trågen till råmaterial för nya livsmedelsförpackningar och göra plastförpackningar till en resurs”, säger Færch Plast-koncernens VD och koncernchef Lars Gade Hansen.

4PET Group är en ledande europeisk specialist på PET-återvinning och produktion av PET-ark från återvunnen plast, främst från livsmedelsförpackningar. Bolaget har 200 anställda i fyra enheter och omsätter drygt 50 miljoner euro (ca 520 miljoner kronor).

”Under många år har vi erbjudit PET-återvinning i form av ´flaska-till-flaska´, samtidigt som vi sett hur marknaden för PET-baserade livsmedeltråg, etc vuxit kraftigt. Vi är nu mycket glada att vara bland de första att på industriell basis kunna erbjuda en motsvarande ´tråg-till-tråg´-lösning!”, säger Jean-Loup van de Wiele, grundare och koncernchef på 4PET Group.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-16

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK