...
Polymerjätten Borealis köper österrikisk plaståtervinnare
Ecoplast omvandlar årligen 35.000 plastavfall till högkvalitativt LDPE- och HDPE-material.
”Ett logiskt nästa steg för våra insatser inom hållbarhet och cirkulär ekonomi”, säger Borealis VD och koncernchef Alfred Stern, som nyligen tillträtt sin tjänst.

Globala polymerkoncernen Borealis, med huvudsäte i Wien, köper den österrikiska plaståtervinnaren Ecoplast Kunststoffrecycling GmbH.

Ecoplast, med bas Wildon, Österrike, återvinner varje år cirka 35.000 ton plastavfall från hushåll och industrikunder. Avfallet renas och processas till LDPE- och HDPE-material av hög kvalitet. Det återvunna plastmaterialet används primärt av plastfilmsmarknaden, men även till andra plastprodukter.

”Att utöka våra möjligheter till mekanisk återvinning är ett logiskt nästa steg för oss och nyckeln till våra insatser inom hållbarhet och cirkulär ekonomi. Vi vill vara en leverantör av plastlösningar med cirkulär ekonomi och vi ser Ecoplast som ett viktigt komplement till mtm plastics i Tyskland, som ju fokuserar på styva formsprutningslösningar. Ecoplasts kärnkompetens är i stället återvinning av flexibler från starkt förorenat hushålls- och kommersiellt avfall, vilket omvandlas till en produkt lämplig för tunnfilmsproduktion”, säger Borealis nytillträdde koncernchef Alfred Stern.

--------------------------------------------
Borealis är en av världens ledande producenter av polyeten och polypropen. Koncernen har 6.600 anställda världen över och omsatte 7,5 miljarder euro (ca 77 miljarder kronor) år 2017. Borealis är Sveriges största tillverkare av polyeten och driver bland annat en krackeranläggning och tre polyetenfabriker i bohusländska Stenungsund.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Borealis Förpackningsmaterial Plast plastavfall plastfolie Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK