...
Packaging Greenhouse levererar till kartongmaskinen i Gruvön
Håkan Envall, som är affärsutvecklare på The Packaging Greenhouse, är glad över att de fått förtroendet att leverera mätinstrument till BillerudKorsnäs Gruvöns bruk.
Här vid bruket Gruvön i Grums bygger BillerudKorsnäs en av världens största kartongmaskiner i sitt slag.

Värmlandsbaserade utbildnings- och forskningsaktören The Packaging Greenhouse kommer att spela en viktig roll inför uppstarten av BillerudKorsnäs nya kartongmaskin i Gruvön. Sedan tidigare har The Packaging Greenhouse fått förtroendet att utbilda de flera hundra personer, som ska arbeta med den nya maskinen, och nu har man också fått uppdraget att leverera mätinstrumenten till brukets laboratorium.

Den stora och hypermoderna kartongmaskinen i Gruvön i Grums beräknas tas i bruk i början av nästa år. Det enorma bygget har involverat ett mycket stort antal leverantörer, flera av dem medlemmar i det värmländska företagsklustret The Paper Province, däribland The Packaging Greenhouse.

”Vi är väldigt glada att vi fått förtroendet på nytt”, säger Håkan Envall, affärsutvecklare vid The Packaging Greenhouse i en kommentar till uppdraget att leverera mätinstrument.

Ordern på mätinstrument till kartongbrukets laboratorium är av den storleksordningen att The Packaging Greenhouse behöver anställa mer personal, främst inom utbildning och på mätsidan.

Leveranserna till Gruvön ska ske i november, men förberedelserna är redan nu i full gång.

”Jag måste ge mig ut i Europa och besöka leverantörer omgående”, säger Håkan Envall.

Förutom själva instrumenten erbjuder The Packaging Greenhouse även laboratoriepersonal och ett eget laboratorium.

”Vi har ett eget labb hos UMV i Säffle och egna utbildningar. Det tror vi också har haft betydelse för att uppdraget gick till oss. Det handlar om att förstå både processen och kunden för att veta hur ett instrument fungerar”, säger Håkan Envall.

BillerudKorsnäs beslut att bygga en ny kartongmaskin i Gruvön aviserades första gången i slutet av år 2016 (Läs HÄR). Investeringskostnaderna beräknades då till 5,7 miljarder kronor men har senare uppgraderats med drygt en miljard kronor till 6,84 miljarder kronor (Läs HÄR).

När den är färdig får kartongmaskinen i Gruvön en kapacitet om 550.000 ton årligen och blir därmed en av de största i världen i sitt slag. Maskinen kommer att producera vätskekartong, förpackningskartong, food service board och liner.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs dryckeskartong Förpackningsmaterial Gruvön Kartong Kartongmaskin Övrigt Paper Province

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK