...
Ecolean växer och bygger ny fabrik i Landskrona
”Våra framgångar fortsätter och nu är vi i behov av ytterligare produktionskapacitet”, säger Peter L Nilsson.

Helsingborgsbaserade förpackningsföretaget Ecolean AB utökar sin kapacitet och etablerar en ny tillverkningsenhet i grannstaden Landskrona. Ecolean skriver i ett pressmeddelande att man tecknat köpteavtal med kommunstyrelsen i Landskrona om förvärv av en 30.000 kvadratmeter stor fabrikstomt på industriområdet Kronan i södra delarna av staden. I köpeavtalet ingår också en markoption på ytterligare 30.900 kvadratmeter

Kommunfullmäktige i Landskrona ska godkänna köpeavtalet, vilket förväntas ske på ett sammanträde den 27 augusti, varefter Ecolean tar över marken och kan starta byggandet av en ny produktionsanläggning. Tillverkningen vid den nya anläggningen beräknas starta under år 2020.

”Våra försäljningsframgångar fortsätter på ett globalt plan och vi är i behov av ytterligare produktionskapacitet. På verksamhetsområdet Kronan i Landskrona har vi hittat ett markområde som passar utmärkt för Ecoleans expansion med sitt läge nära E6. Dessutom har vi under hela köpprocessen haft en bra och positiv dialog med Landskrona stad, vilket har varit viktigt för oss”, säger Peter L Nilsson, VD på Ecolean.

Ecolean utvecklar och producerar innovativa lättviktsförpackningar för framför allt mejeri- och dryckesindustrin. Företagets produkter tillverkas av så lite råmaterial som möjligt, vilket innebär en mycket låg miljöpåverkan genom hela livscykeln. Ecolean samarbetar med några av världens största varumärkesägare. 

Förutom i Sverige har Ecolean verksamhet i cirka trettio länder och omsatte drygt 900 miljoner kronor under 2017. Ecolean är privatägt och har globalt 400 anställda, varav hälften arbetar vid produktionsanläggningen och huvudkontoret i Helsingborg. 

”Vi är väldigt glada att få välkomna Ecolean och deras medarbetare till Landskrona. Ecolean är det senaste tillskottet bland företag som söker sig till Landskrona. På verksamhetsområdet Kronan finns sedan tidigare bland andra Oatly och Santa Maria och tidigare i år har både snabbmatkedjan Max och Preem etablerat sig där. Några faktorer, som förmodligen bidragit till beslutet att etablera i Landskrona, är den goda infrastrukturen, läget mitt i Öresundsregionen och prisvärd och anpassningsbar mark”, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ecolean flexibla förpackningar Livsmedelsförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK