...
Smurfit Kappas wellådor blev historiska byggnader
I parken Glasgow Green uppfördes en naturtrogen kopia av välkända Brandenburger Tor i Berlin. 1.600 wellpapplådor gick åt till installationen.

4.000 wellpapplådor behövdes för att skapa en kopia av den gamla Lebuinus-kyrkan i holländska Deventer.

Smurfit Kappa har samarbetat med artisten Olivier Grossetête och byggt kopior av två historiska byggnader, tillverkade utelutande av wellpapplådor!

Den ena ”byggnaden” var en naturtrogen kopia av Lebuinus-kyrkan i den holländska staden Deventer. Kyrkan, som ursprungligen byggdes i trä av aposteln Lebuinus, daterar sig tillbaks till år 768 e.Kr. Olivier Grossetêtes wellpappversion uppfördes i samband med en festival, där man firade staden Deventers 1250-års dag.

Tre holländska Smurfit Kappa-fabriker hjälptes åt att bidra med de 4.000 wellpapplådor, som behövdes för bygget, som bland annat bestod av två stycken drygt 20 meter höga torn. Anställda vid Smurfit Kappa och kunder samt mer än tvåtusen invånare i Deventer hjälptes åt att bygga den imponerande kyrkan, som vägde över 4.250 kilo.

Den andra wellpappbyggnaden uppfördes i skotska Glasgow i samband med den nyligen avhållna europeiska mästerskapsveckan. Här installerade Olivier Grossetête en naturtrogen kopia av välkända Brandenburger Tor i Berlin, som en hyllning till att Glasgow och Berlin delade på tävlingarna under veckan.

Wellpapplådorna, som användes i Glasgow, kom från Smurfit Kappas skotska fabrik i Tannochside, som donerade 1.600 wellådor till installationen.

Olivier Grossetêtes version av Brandenburger Tor, som uppfördes i parken Glasgow Green, tog fem dagar att uppföra och sysselsatte 450 personer.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övrigt Smurfit Kappa Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK