...
Molnbaserad sensor övervakar nedkylning av frukt och grönt
Med sensorkonceptet FlashTrak PreCool Prime kan man övervaka kylningen av nyskördade och förpackade bär, frukter och grönsaker.
Etiketten Cold Chain iToken gör varje pall eller transportförpackning spårbar.

Kalifornienbaserade företaget DeltaTrak har utvecklat en molnbaserad sensor, som övervakar och registrerar temperaturen hos nyskördade frukter, bär och grönsaker, som snabbt ska förpackas och kylas ner efter skörd. Via en handhållen enhet ger sensorn besked, när korrekt produkttemperatur har uppnåtts.

Sensorn, som fått namnet FlashTrak PreCool Prime, gör att man snabbt kan övervaka hanteringen av förpackningarna med de nyskördade produkterna, så att rätt temperatur uppnås inom lämplig tid. Förseningar i nedkylningen kan minska hållbarheten, samtidigt som för snabb kylning eller ”överkylning” kan skada produkterna.

DeltaTrak skriver i ett pressmeddelande att FlashTrak PreCool Prime gör att personalen kan ta bort pallar med förpackningar i rätt tid och därmed öka pallåtervinningen och förbättra driftseffektiviteten, samtidigt som produkterna får korrekt behandling.

I konceptet ingår även en speciell etikett kallad ”Cold Chain iToken”, som kan fästas på varje pall eller transportförpackning och scannas med en smart telefon eller liknande. Etiketten gör pallen/förpackningen spårbar genom att den är associerad med det köldtunnelnummer och de temperaturdata, som noterats med FlashTrak PreCool Prime.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt Smartphone Spårning USA

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK