...
Inför Scanpack: ”Mjuka upp” med ett besök på FachPack...
Den 25 september slås portarna upp för FachPack 2018, som blir årets största förpackningsmässa i Europa.
”Vi räknar med cirka 40.000 besökare”, berättar Cornelia Fehlner, som är ansvarig för Fachpack

Ser du fram emot Scanpack i Göteborg i oktober? Varför då inte ”mjuka upp lederna” och få lite utställningskänsla genom att först besöka förpackningsmässan FachPack i tyska Nürnberg i september?
Scanpack i all ära, men FachPack, som äger rum 25 till 27 september, klassas som den största förpackningsmässan i Europa i år med närmare 1.600 utställare i 12 hallar!


För att underlätta för besökarna har arrangören Nürnbergmässan inför årets mässa sorterat hallarna efter vilka huvudområden utställarna är verksamma inom. I hallarna 1, 2, 3, 3a, 4 och 4a finner man sålunda utställare inom förpackningsmaskinområdet, medan utställare inom förpackningsmaterial återfinns i hallarna 5, 6, 7, 7a, 8 och 9.

”Vi räknar med cirka 40.000 besökare och för att underlätta ytterligare för dem, har vi även etablerat en ´branschkompass´ på hemsidan”, berättar Cornelia Fehlner, som är ansvarig för Fachpack

Branschkompassen har sju områden att välja mellan: livsmedel och dryck, läkemedel och medicinsk teknik, kosmetika, kemi, fordon samt konsumtions- och industrivaror. Med ett klick visas alla utställare, som erbjuder produkter och/eller tjänster för den valda branschen

”Här kan man lätt hitta utställare, produkter, föredrag och nyhetstexter för respektive område och behov redan innan man kommer till mässan”, säger Cornelia Fehlner.

En nyhet på årets FachPack är hall 8, där premiumförpackningar, förpackningstryck och packförädling står i fokus.  

Mässan har också ett omfattande seminarieprogram, som i år utökats med ytterligare en scen, som man kallar TechBox och som kommer att finnas i hall 3. Här kommer man bland annat att ta upp ämnen som intelligenta förpackningar, datasäkerhet och digitalisering,. Seminariekonceptet Forum PackBox kommer i år att finnas i hall 7 och där tar man upp ämnen som förpackningsmaterial, förpackningstryck, förädling och design.

Mer info inför FachPack i Nürnberg kan du läsa i nästa nummer av tidningen nord emballage (nr 4/18) som beräknas utkomma omkring 12 september.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förpackningsmässa Konferenser och mässor Mässor nord emballage Övrigt Scanpack Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK