...
I "Pantspelet" ska danskar hitta 140 miljoner flaskor och burkar!
I ”pantspelet” ska danskarna hitta 140 miljoner opantade flaskor och burkar och. tävla om fina priser.

Danska återvinningsorganisationen Dansk Retursystem har startat ”Det nationale Pantspil”, där man ska få danskarna att hitta de cirka 140 miljoner pantflaskor och -burkar, som i dag inte återvinns.
Spelet pågår fram till den 7 oktober och det ger alla i Danmark chansen att vinna finna priser enbart genom att lämna pantflaskor och –burkar i någon av de pantautomater, som finns runt om i landet.


Att hitta och återvinna det stora antal flaskor och dryckesburkar, som i dag ”gömmer sig” runt om i Danmark innebär stora miljövinster. Liksom i Sverige är danskarna överlag duktiga på att panta och återvinna. I dag lämnar danskarna 90 procent av pantflaskor och -burkar till återvinning, vilket motsvarar 1,2 miljarder förpackningar per år. Nu är målsättningen att försöka få in även de resterande tio procenten, vilket motsvarar cirka 140 miljoner flaskor och burkar.

”När det gäller jordens resurser och de hotande klimatförändringarna, så räknas varje handling. Därför betyder det något att man lämnar sina flaskor och burkar till återvinning. Hamnar de i soppåsen är de förlorade, men kommer de in i pantsystemet är det en vinst för oss alla”, säger Lars Krejberg Petersen, VD för Dansk Retursystem.

Bland de priser som de pantande danskarna tävlar om, kan nämnas fri disposition av en Renault Zoe elbil i ett halvt år, en lyxig cykel, ett weekenduppehåll i Skagen för två personer, ett års förbrukning av veganska snacks och fyra biljetter till Roskildefestivalens Clean Out Loud-camp...


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Dryckesburkar Dryckesförpackningar Livsmedelsförpackningar Övrigt pant pantautomat

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK