...
Sommarvärmen gav rekord i försäljning och pantning
Vi köpte och drack rekordmycket läsk, öl, vatten, etc under den varma sommaren. Och vi pantade rekordmycket flaskor och burkar.
Returpacks pantfabrik i Norrköping har gått och går fortfarande på högvarv.

”Försäljningsökningen innebär att vi hanterat rekordstora mängder pantförpackningar under sommaren”, säger Katarina Lundell.

Årets sommarvärme har lett till rekordförsäljning av läsk, vatten, öl och cider. Det innebär också att vi slår pantrekord. Returpacks pantfabrik i Norrköping har gått och går fortfarande på högvarv. 
Under maj, juni och juli har det pantats sammanlagt 615 miljoner pantförpackningar, vilket är 80 miljoner fler än normalt och en ökning med 15 procent. 


”Pantningen följer försäljningen, även om det råder en viss tidsförskjutning. Den enorma försäljningsökningen innebär att vi hanterat rekordstora mängder pantförpackningar under sommaren. Och även nu, efter semestertider, har vi fullt upp i fabriken”, konstaterar Katarina Lundell, kommunikationschef på Returpack/Pantamera

Även en normal sommar är det högsäsong för pantsystemet. Men sommaren 2018 har varit extrem, både med ihållande värme och ett fotbolls-VM, som påverkat konsumtionen av dryck. 

”Vi rustar oss alltid inför sommaren. Men självklart har den stora pantningsökningen satt press på hela pantsystemet, från pantautomaterna i butikerna till transporter, mellanlager och själva återvinningen i fabriken. För att möta det ökade trycket har vi bland annat satt in extra hämtningar i butiker och ökat personalstyrkan i vår anläggning,” säger Katarina Lundell. 

Än så länge är inte pantstatistiken klar för hela sommaren. Men uppskattningsvis handlar det om minst 100 miljoner fler förpackningar än en normal sommar, när augusti är medräknad. 

”I snitt återvinner vi i Sverige nästan nio av tio burkar och PET-flaskor, vilket gör oss till ett av de bästa länderna i världen på att panta. Den här sommaren verkar inte vara något undantag och vi på Returpack vill passa på att tacka alla pantare som tålmodigt väntat på sin tur vid pantautomater runt om i landet”, säger Katarina Lundell. 

Vill du se hur det går till i Returpack/Pantameras pantfabrik?Klicka HÄR!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Dryckesburkar Dryckesförpackningar pant Pantamera pantautomat PET Plastförpackningar Returpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK