...
Avery Dennison först i Europa med liner av återvunnen PET
Avery Dennison lanserar releasematerial (liner) av återvunnen PET på den europeiska marknaden.

Globala Avery Dennison blir det första etikettföretag som kommersiellt introducerar releasematerial (liner) av återvunnen PET (rPET) på den europeiska marknaden.
Företaget skriver i ett pressmeddelande att det nya releasematerialet ska lanseras i oktober i år i ett antal självhäftande etikettprodukter.


”Vi är glada över att kunna lansera en rPET-liner i vår produktportfölj. Det blir en liner, som inte bara är lätt att återvinna utan som också är tillverkad av redan återvunnet material”, säger Jasper Zonnenberg, global chef för Avery Dennison films.

Enligt Avery Dennison kommer PET-plasten i företagets nya releasematerial från noggrant utvald återvunnen PET från konsument- och hushållsavfall. Eftersom det ställs stora kvar på kvaliteten på releasematerialet, så sker ett mycket omsorgsfullt urval av den återvunna PET-plasten, för att man ska  uppnå samma kvalitetskrav, som gäller för jungfrulig PET.

”Moderna appliceringstekniker gör att efterfrågan på releasematerial av PET ökar och vi gör allt vi kan för att hjälpa konverterare och slutanvändare när de skiftar från releasepapper till PET. Våra nya liners av rPET är ett exempel på vår beslutsamhet att tillhandahålla lösningar, som inte bara ger ökad produktionseffektivitet utan också ökar hållbarheten och avlastar miljön”, säger Jasper Zonnenberg.

Avery Dennison har upprättat åtta hållbarhetsmål för sin verksamhet, vilka man åtar sig att uppnå senaste år 2025. Att minska avfallet – inte bara i den egna verksamheten utan genom hela värdekedja – är ett av det åtta målen och där ingår nu användandet av rPET i företagets releasematerial.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Avery Dennison Etikett/Märkning Övrigt PET

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK