...
Nytt interaktivt koncept ska utveckla förpackningsbranschen
Den 20 september är det dags för årets upplaga av Top Packaging Summit by Packbridge. Platsen blir Malmö Arena Hotel.
”Det kommer att finnas något för alla på årets Top Packaging Summit”, säger Mariue Malmberg Lavsen.

”Det här eventet är intressant för alla, som arbetar i förpackningskedjan”, säger Svetlana Eskebaek.

Den 20 september i år hålls Packbridges årliga konferens ”Top Packaging Summit” i Malmö, men i år med ett helt nytt koncept. Förutom att erbjuda besökarna inspirerande föreläsare kommer det också att hållas interaktiva workshops – som ska leda till nya möjligheter för deltagarna. Konferensplats blir Malmö Arena Hotel.

”Genom att öppna upp för dialog kan deltagarna tillsammans komma med lösningar och nya idéer, som kan gynna hela branschen", säger Marie Malmberg Lavsen, VD på Packbridge.  

Packbridge är ett internationellt förpackningskluster, som etablerades under 2010. Det är ett ideellt nätverk som förenar alla intressenter inom värdekedjan, från producenter, varumärkesägare och leverantörer till forskare och innovatörer. Varje år anordnar man konferensen Top Packaging Summit, där man bjuder in föreläsare från hela världen, diskuterar industrirelaterade frågor och har inspirerande utställningar. I år blir det däremot annorlunda när ett helt nytt koncept introduceras.

”Vi ville komma bort från envägskommunikation och skapa nya möjligheter för deltagarna att interagera med varandra och få ut konkreta idéer och lösningar att ta med sig tillbaka till sin verksamhet efter eventet,” säger Svetlana Eskebaek, Business Developer på Packbridge.

Packbridge arbetar med att representera hela värdekedjan – från råmaterial till återvinning. Eftersom alla enheter på ett företag berörs av olika förpackningsrelaterade frågor är grundtanken med eventet att skapa en diskussion utifrån varumärkesägarnas och återförsäljarnas behov. Företag som finns representerade är bland annat Arla, The Absolut Company, Axfood, Duni, ICA och Orkla och ämnen som kommer att diskuteras rör till exempel nya material, design och trender, e-handel, matsvinn, hållbarhet/cirkulär ekonomi och återvinning. 

”Vi tror att hela organisationer kan förstärkas och generera fler, nya innovationer om de arbetar mer utifrån ett helhetsperspektiv. En bättre insikt och överblick över värdekedjan skapar större möjligheter. Det här eventet är därför intressant för alla, som på ett eller annat sätt arbetar i förpackningskedjan och vill utvecklas, utbyta idéer och utmaningar med likasinnade”, säger Svetlana Eskebaek. 

Svetlana Eskebaek är övertygad om att det finns ett värde i att deltagarna delar med sig av sina erfarenheter och framgångsfaktorer.
”Genom att arbeta i mindre grupper hoppas vi att de ska komma igång och diskutera, samarbeta och dela med sig av sina respektive verksamheter för att kunna hitta lösningar, få nya insikter och utmana sig själva. Många konferenser innebär att lyssna en hel dag, medan det här eventet kräver engagemang och en del förberedelser för att få ut så mycket som möjligt”, säger Svetlana Eskebaek. 

Bokade talare till årets Top Packaging Summit är bland annat Stefan Casey från Nestlé, med 20 års erfarenhet inom förpackningsinnovation och Kevin Vyse från Marks & Spencer, som har arbetat med några av de största varumärkena i Europa. Packbridge har också lanserat ett nytt, professionellt nätverk – Fempack – som ska lyfta kvinnor inom branschen. Utöver det kommer dessutom ett företag att annonseras som vinnare av Packbridge Challenge, en tävling som ska främja entreprenörer och startups inom förpackningsbranschen. 

”Det kommer att finnas något för alla. Förutom workshops och föreläsningar, kommer vi även att hålla paneldebatter, ge möjlighet att nätverka och det hela avslutas med en härlig middag”, avslutar Marie Malmberg Lavsen. 

Info och bokning HÄR.

Läs mer om den interaktiva workshopen HÄR


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Konferenser och mässor Övrigt Packbridge Top Packaging Summit

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK