...
Absolut Vodkas försäljning ökade för andra året i rad
Absolut Extrakt med kardemummakrydda var en Absolut-produkt som lanserades under fjolåret.

Anna Malmhake är VD i The Absolut Company.

I augusti öppnade Absolut Vodka besökscentret Absolut Home i Århus. (Bild The Absolut Company)

Absolut Vodka, som är världens sjätte största spritvarumärke, fortsätter att växa. 2017/18 ökade den globala försäljningen med två procent, trots en nedgång på den viktiga amerikanska marknaden med fyra procent. Försäljningen ökar både på etablerade och nya marknader: Storbritannien 13 procent, Kina 32 procent, Sydafrika 24 procent och Sydkorea sju procent. 

”Absolut Vodkas fortsatta framgångar bygger på en kombination av flera insatser det senaste året. Vi har lyft fram produktkvaliteten, drivit innovation och gjort vår kommunikation ännu mer relevant för en ny generation konsumenter på flera marknader”, säger Anna Malmhake, VD för The Absolut Company

Under året lanserades den globala kampanjen ”The Vodka with Nothing to Hide”. Som ett led i varumärkets fokus på transparens och ursprung öppnade Absolut Vodka i augusti ett besökscenter i Åhus, Absolut Home, som har rönt stort intresse, även internationellt. 

”För oss är det viktigt att visa att vi är helt öppna med vilken produkt vi tillverkar. Det är inte en självklarhet för alla varumärken i vår bransch. Vi låter folk uppleva på plats vad vi menar med ”One Source” – att varje flaska vodka kommer från kraften i det lokala samarbetet”, säger Anna Malmhake. 

Hon lyfter fram flera kampanjer som har lyft varumärket globalt. I Storbritannien har kampanjen ”Kiss with Pride” uppmärksammat 50-årsminnet av avkriminaliseringen av homosexualitet och kampanjen ”One Night” har hyllat kreativitet och framåtanda. Den goda tillväxten i Kina kopplas till flera kampanjer som rör nattlivet och i Sydafrika har festivalen ”One Source Live” arrangerats. I Sydkorea har lanseringen av Absolut Lime bidragit till en vändning av marknaden. 

Andra produktlanseringar under året är Absolut Extrakt med kardemummakrydda, Absolut Juice Edition smaksatt med fruktjuice samt den färdigblandade drinken Absolut Mixt.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Absolut Absolut Vodka Dryckesförpackningar Marknad Övrigt varumärkesägare Vin & sprit

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK