...
Kommer på Scanpack: Experter pratar smarta förpackningar
Tim Sykes från Packaging Europe är en av experterna som talar på Scanpack 2018.
Ian Schofield ska berätta om Iceland Foods beslut att fasa ut all plast ur sina förpackningar.

Jocelyne Ehret är förpackningsexpert och hjälper stora varumärken.

Hållbarhet och klimatsmarta förpackningar står i centrum på årets Scanpack – och för att reda ut begreppen har mässan lyckats engagera ett antal verkliga experter!
På mässan kommer man att hålla speciella hållbarhetsseminarier med medverkan av erkända experter på just hållbarhet och smarta förpackningar.


”Klimatsmarta alternativ är högaktuellt för alla som producerar och använder förpackningar. Därför ville vi i år lyfta upp detta och verkligen ge besökarna en upplevelse, där ledande branschaktörer berättar hur de arbetar med lösningar, som är bättre för miljön”, säger Anna Lena Friberg, affärsansvarig för Scanpack.

Bland de som finns med för att inspirera under hållbarhetsseminarierna finns exempelvis Tim Sykes från Packaging Europe, som under mässan också ska dela ut priset Sustainability Awards.

”Människans konsumtion har en katastrofal inverkan på miljön och förpackningar anses vara en stor del av problemet. Här måste vi se till förpackningarna inte slutar som skräp i naturen”, säger Tim Sykes. 

Under mässan kommer besökarna också att kunna ta del av inspirerande föredrag av företrädare för stora och välkända varumärken som P&G, Johnson&Johnson, Carlsberg, m fl.

Särskilt intressant kan det bli att lyssna på Ian Schofield, som är Packaging Manager vid den brittiska livsmedelskedjan Iceland Foods. Kedjan har börjat plockat bort plast i förpackningarna till sina egna produkter och senast år 2023 ska all sådan plast var borta och ersatt av pappers- och fiberbaserade förpackningslösningar.

”Där är jag övertygad om att hela den svenska livsmedelsbranschen har mycket att inspireras av” säger Anna Lena Friberg.

En annan talare, som förväntas dra till sig stort intresse, är förpackningsexperten Jocelyne Ehret, som ska hjälpa oss att tänka bredare. Hon har hittills spenderat hela sin karriär med att hjälpa stora varumärken att utveckla hållbara förpackningar och hon utmanar frågan om det verkligen är rätt att ta bort alla typer av plast...

Scanpack 2018 äger rum 23 – 26 oktober på Svenska Mässan i Göteborg. Info om mässan HÄR

https://scanpack.se/


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-08-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förpackningsmässa Konferenser och mässor Mässor Miljö Övrigt Plast Plastförpackningar Scanpack Svenska Mässan

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK