...
Ahlstrom-Munksjö investerar i sin brasilianska anläggning
Interiör från Ahlstrom-Munksjös fabrik i brasilianska Jacarei.

Finsk-svenska bolaget Ahlstrom-Munksjö Oyj ska investera 21 miljoner euro (ca 222 miljoner kronor) i sin brasilianska fabrik i Jacarei, vilken är verksam inom bolagets affärsområde ”Coated Specialties”. Avsikten med investeringen är att öka fabrikens kapacitet och betjäna bolagets sydamerikanska kunder med ett bredare produktutbud.

”Coated Specialties” är en del av Ahlstrom-Munksjös affärsområdet ”Industrial Solutions”, som producerar ett brett sortiment av produkter och material som ofta används i tillverknings- och produktionsprocesser. Typiska produkter är belagda etikettmaterial, flexibla förpackningspapper,slipmedel, elektrotekniska isoleringspapper, mm.

Det nu beslutade investeringsprojektet förväntas vara klart under det tredje kvartalet 2019 och kommer att utvidga beläggnings- och kalenderingskapaciteten i fabrikens pappersmaskin. Detta gör det möjligt för Ahlstrom-Munksjö att erbjuda mer effektiva, högkvalitativa online-belagda produkter till sina kunder inom framförallt självhäftande och våtlimsetiketter, flexibla förpackningar och sublimeringstryck. Efterfrågan på högförädlade, belagda specialpapper har varit kraftig i den sydamerikanska regionen under de senaste åren.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ahlstrom-Munksjö Ekonomi Etikett/Märkning flexibla förpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK