...
Förslutningsspecialist inleder samarbete med bioplastföretag
United Caps ska tillverka och lanserar skruvkorkar tillverkade av Braskems bioplast I´m green.
”Proflatseal” är en skruvkork, tillverkad av bioplast, som United Caps nu ska sätta på marknaden.

Förslutningsspecialisten United Caps, med huvudsäte i Luxemburg, har inlett ett samarbete med brasilianska Braskem, med syfte att utöka United Caps produktportfölj med bioplastbaserade förslutningar.
Under varumärket ”Greener” ska United Caps tillverka och marknadsföra skruvkorkar och andra förslutningar, som tillverkats av Braskems sockerrörsbaserade biopolyeten I´m green™.


Till en början lanserar United Caps två bioplastbaserade skruvkorksvarianter på marknaden: ”Victoria”, som är en 30/25-skruvkork för flaskor med icke-kolsyrade drycker, och ”Proflatseal”, som är en skruvkork lämplig för mejeridrycker och icke-kolsyrade drycker.

”Vi är glada över att kunna arbeta tillsammans med United Caps och hjälpa dem att lansera de mer miljövänliga ´Greener´-förslutningarna på marknaden”, säger Brendan Hill,  som är försäljningschef på Braskems holländska dotterbolag.

Braskem säger att för varje kilo I´m green-material, som används, minskar koldioxidutsläppet till atmosfären med 3,09 kilo.

”Vi strävar efter att göra våra korkar och förslutningar så hållbara som möjligt och då är partnerskapet med Braskem ett viktigt ste i rätt riktning. Att använda bioplast samt att utveckla högpresterande men allt lättare korkar och förslutningar är två sätt för oss att öka vårt hållbarhet”, säger Astrid Hoffmann-Leist, marknads- och innovationschef på United Caps.

United Caps har huvudkontor och tillverkning i Luxemburg samt tillverkningsenheter i Belgien, Frankrike, Tyskland, Ungern, Irland och Spanien. Företaget har mer än 500 anställda och omsatte år 2017 cirka 137 miljoner euro (ca 1,45 miljarder kronor).


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial Bioplaster biopolyeten bioråvara Braskem förslutning Miljö Övrigt Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK