...
ÅR Packaging stannar i Källby men utreder en framtida flytt 
Förpackningstillverkaren Å&R Carton är en dominerande industri i Källby-området i sydvästra Lund.
”Vi är mycket nöjda med den överenskommelse vi träffat med kommunen och fastighetsägaren”, säger Per Nyström.

Förpackningsföretaget ÅR Packaging har kommit överens med Lunds kommun att man ska kvar sina verksamheter på området Källby till åtminstone år 2027. Under tiden ska man dock utreda förutsättningarna för en framtida flytt av företaget till någon annan del inom Lund.

Området Källby i sydvästra Lund står inför en viktig utveckling. 2024 öppnar en ny Pågatåg-station vid Klostergården och tillsammans med närheten till centrala Lund ger det en stor potential för fler bostäder, service och verksamheter.

ÅR Packaging med dotterbolagen ÅR Carton och Flextrus är beläget på Källby-området och eftersom bolaget är en dominerande industriverksamhet i Lund, är kommunen angelägen om att företaget kan fortsätta sin verksamhet i Lund.

Fastighetsägaren Lund Waterfront Packaging Districts och ÅR Packaging har nu kommit överens om att förlänga kontraktet till år 2027. Samtidigt har fastighetsägaren träffat en överenskommelse med Lunds kommun att planera för en ny stadsdel i Källby.

Den överenskommelse, som nu signerats, innebär att Flextrus och Å&R Carton, med över 400 arbetsplatser, är kvar i Källby till åtminstone år 2027. Under tiden fram till dess ska Lunds kommun tillsammans med företagen utreda förutsättningarna för en omlokalisering inom Lunds kommun.

”Stadsdelen Källby har en enorm potential. Vår ambition är att ta tillvara drivkrafterna och potentialen hos de olika aktörerna i området. Nu går vi vidare med en fördjupad översiktsplan, samtidigt som vi arbetar för att säkra ny mark för företagen”, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (s).

Lunds kommun kommer också att jobba för att andra verksamheter på Källby ges goda förutsättningar att utvecklas på platsen eller hitta andra lokaliseringar i Lunds kommun.

”Vi är mycket nöjda med den överenskommelse vi tillsammans med Lund kommun och fastighetsägaren LWPD har arbetat fram för att säkra Å&R Cartons och Flextrus framtid i Lund. Med detta på plats kan arbetet med att utveckla högteknologiska förpackningslösningar fortsätta oförminskat, medan Källby över tid kan utvecklas till en attraktiv stadsdel,” säger Per Nyström, VD för ÅR Packaging i Sverige.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ÅR Packaging Flextrus Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK