...
BillerudKorsnäs har invigt ny pappersmaskin i Skärblacka
Glada ”invigare” vid ceremonin i Norrköping: fr.v.: Petra Einarsson, Carl Fredrik Graf, Elisabeth Nilsson och Håkan Krantz.

BillerudKorsnäs har invigt en av Europas största och mest effektiva MG-pappersmaskiner på Skärblacka produktionsanläggning utanför Norrköping. Investeringen är på cirka 1,3 miljarder kronor, och har dels använts för att uppgradera en befintlig pappersmaskin och dels för en helt ny maskin för maskinglättat kraftpapper (MG-papper). Investeringen är en del i BillerudKorsnäs satsning på att skapa ett världsledande MG-center i Skärblacka.

Invigningen av den nya maskinen hölls av BillerudKorsnäs VD och koncernchef Petra Einarsson, avgående landshövdingen i Östergötlands län Elisabeth Nilsson, tillträdande landshövdingen i Östergötlands län Carl Fredrik Graf och fabrikschefen för Skärblacka produktionsanläggning Håkan Krantz. Drygt 500 personer deltog vid ceremonin på Trozelligalleriet i Norrköping.

”Det är med stor glädje och stolthet vi idag har invigt en av Europas största och mest effektiva MG-maskiner. Vi har med denna satsning dels förstärkt vår position som världsledande inom MG-papper och dels lagt en stabil grund för vidare utveckling av vår produktmix och vårt erbjudande”, sade Petra Einarsson vid invigningen.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att satsningen i Skärblacka förbättrar BillerudKorsnäs produktmix, lägger grunden för en bredare produktportfölj med högre förädlingsvärde och visar att företaget förstärker sin ledande position som global leverantör av kraftpapper för förpackningsändamål.

Användningsområdena för maskinglättat kraftpapper är allt ifrån konsumentvaror till industriprodukter, som exempelvis fettresistenta papper för konsumentpåsar och snabbmatsmarknaden, barriärpapper för mejeriprodukter till exempel smörförpackningar och papper för försegling av medicinska engångsartiklar.

Fakta om BillerudKorsnäs MG-center på Skärblacka produktionsanläggning:

  • Investeringsbelopp: 1,3 miljarder SEK 
  • Produktionskapacitet: 460.000 ton/år, varav 180.000 ton MG-papper, vilket gör bruket till den största anläggningen för maskinglättat kraftpapper i Europa 
  • Antal medarbetare: cirka 740 personer - en utökning med drygt 50 medarbetare under 2018 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Ekonomi Maskin och Utrustning Övrigt Pappersförpackningar Personal Petra Einarsson Skärblacka

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK