...
Nordiska produkter – när kartongproffsen får välja
Iggesunds kartonger Invercote och Incada toppar lista – och i förpackningen The Origin Box ingår båda kartongkvaliteterna. Konverterare är belgiska Du Caju Printing & Packaging.
"Konverterarnas utlåtanden styrker oss i uppfattningen att vår färdriktning för Invercote och Incada är riktig”, säger Kenneth Nysten, Iggesund Paperboard.">

Nordiska bolagen Iggesund Paperboard, Stora Enso, BillerudKorsnäs och Metsä Board tillverkar de mest värdefulla varumärken inom kartong i Europa, enligt en varumärkesstudie som analysföretaget Opticom International Research nyligen genomfört. I studien har drygt 200 konverterare och företag, som bearbetar kartong till färdiga förpackningar, rankat sina favoriter.

Popularitetslistan toppas av de två Iggesund-kartongerna Invercote och Incada, därefter kommer Tambrite, Ensocoat och Performa från Stora Enso. På sjätte plats återfinns Billerud Korsnäs och platserna 8, 10 och 11 innehas av kartongkvaliteter från Metsä Board. Enda icke-nordiska kartongproducent på tio-i-topp-listan är International Paper och deras kartongkvalitet Alaska Plus, som hamnar på plats 9.

Undersökningen omfattar konverterare i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Italien, Spanien, Schweiz, Belgien och Nederländerna inom branscherna läkemedel och hälsoprodukter, kosmetik och skönhetsvård, choklad och konfektyr, torra livsmedel, fryst och kyld mat samt vin och spritförpackningar. Undersökningen har genomförts vartannat år sedan 2004 och Iggesunds varumärken har konsekvent legat i toppen.

”Varje gång vi placerar oss i toppen av denna undersökning, får vi ett kvitto på att våra båda kartongkvaliteter ligger rätt i förhållande till marknadens krav. Naturligtvis är det extra glädjande att det just är konverterarna, de som lever på att förvandla kartongen till funktionella och eleganta förpackningar, som väljer sina favoriter”, säger Kenneth Nysten, nöjd sälj-och marknadsdirektör vid Iggesund Paperboard.

Så här ser listan över Europas mest värdefulla kartongvarumärken ut enligt undersökningen:

1. Invercote (Iggesund)
2. Incada (Iggesund)
3. Tambrite (Stora Enso)
4. Ensocoat (Stora Enso)
5. Performa (Stora Enso)
6. BillerudKorsnäs (BillerudKorsnäs)
7. CKB (Stora Enso) (ny för år 2018)
8. MetsäBoard Pro (Metsä Board) (ny för år 2018)
9. Alaska Plus (International Paper)
10. MetsäBoard Classic (Metsä Board) (ny för år 2018)
11. MetsäBoard Prime (Metsä Board) (ny för år 2018)


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-07

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK