...
Paxxo investerar 50 miljoner i sin anläggning i Malmö
”Det här är den största satsningen vi gjort i företagets historia”, säger Henrik Péters. ((Bild Charlotte Carlberg)

Vid sin produktionsanläggning i Malmö ska Paxxo investera 50 miljoner kronor ibland annat en ny automatiserad produktionslinje. (Bild Charlotte Carlberg)

Paxxos sopsäckar och hanteringssystem används inom ett flertal verksamhetsområden där avfall av olika typer uppstår.

Företaget Paxxo AB, som tillverkar säckar för avfallshantering, ska nyanställa och investera 50 miljoner kronor i sin produktionsanläggning i Östra hamnen i Malmö. Bakom investeringsbeslutet ligger en ständigt ökande efterfrågan på miljövänlig avfallshantering. Samtidigt räknar man det familjeägda företaget med att nyanställa minst fem medarbetare.

Trots att Paxxos system för avfallshantering säljs över hela världen är bolaget ett relativt okänt namn på hemmaplan. Paxxo, som säljer vad man betecknar som världens starkaste sopsäck, har vuxit för varje år i 37 år. I dag är bolaget världsledande i flera avfallssegment – bland annat används företagets säckar i 35.000 reningsverk runt om i världen. 

I de nu beslutade investeringarna ingår en ny produktionslina, som är helt automatiserad.

”Det här är den största satsningen vi gjort i företagets historia. Vi får en rejält större produktionskapacitet och plats att expandera ytterligare många år framöver. Vi ser en ökad efterfrågan i många segment, men kanske framför allt inom livsmedelsproduktion och restaurang”, säger Henrik Péters, VD för Paxxo.

Paxxos lösning bygger på ett ställ, som laddas med en säckkassett där 110 m säck packats ner. Med några enkla handgrepp byts säckarna på ett hygieniskt och miljövänligt sätt. Principen påminner om att stoppa korv och gör att ingen onödig plast används. Enligt företaget innebär systemet att 70 procent plast kan sparas jämfört med vanliga säckar. Plasten, som säcken tillverkas av, är extremt tunn och stark, vilket minskar risken för läckage och kladd. Därför har säckarna blivit populära bland många som sköter avfallshantering, eftersom arbetsmiljön blir betydligt bättre.

”Vi brukar kalla Paxxo för det osynliga folkets bästa vän. De, som jobbar med att ta hand om avfall, syns sällan och har ett smutsigt och otacksamt arbete. Att hjälpa till att göra deras arbetsdag lite bättre och förbättra vår miljö är en drivkraft för oss, säger Christina Jellnor, försäljnings- och marknadschef för Paxxo.

Paxxo grundades i Malmö 1980 och har i dag även dotterbolag i USA. Företagets produkter säljs via certifierade partners i 40 länder världen över. Senaste tillskottet är Nya Zeeland och Australien, som väntas bli stora marknader. Säckarna har blivit standard i reningsverk och industridammsugare och används också bland annat i sjukvård, hotell och restaurang. Under 2018 förväntas Paxxos omsättning passera 100 miljoner kronor.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Avfallshantering Ekonomi Miljö Övrigt Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK