...
Två USA-investerare vill köpa brittiska RPC Group
RPC Group tillverkar flera olika typer av plastförpackaning för såväl livsmedel som andra produkter. Bilden visar ett urval prisbelönta polypropenförpackningar med syrebarriär från RPC Superfos. (Bild RPC)
Jamie Pike är styrelseordförande i RPC Group. (Bild RPC)

Brittiska plastförpackningskoncernen RPC Group, där bland annat danska Superfos ingår, är på väg att köpas upp! Bolaget har kort informerat om att man förhandlar med två USA-baserade investeringsfirmor.
De båda private equity-företagen – Apollo Global Management och Bain Capital – har var för sig visat intresse av att köpa upp RPC Group och enligt informationen från RPC har de två budgivarna nu fram till den 8 oktober på sig att komma med konkreta bud.


Uttalande från RPC Group kom sedan ansedda Bloomberg den 8 september avslöjat att RPC var i samtal med potentiella köpare. RPC:s aktiekurs har sjunkit med cirka 20 procent under det här året och Bloomberg värderar nu RPC Group till 2,8 miljarder dollar (cirka 33 miljarder kronor).

 ”Trycket på koncernens marknadsvärdering och olika syn på lämpliga nivåer på investeringar har begränsat RPC Groups förmåga till attraktiva tillväxtmöjligheter och styrelsen arbetar på att lösa detta”, sade RPC:s styrelseordförande Jamie Pike i ett uttalande tidigare i sommar.

Enligt Plastics News Europe var det ordförande Pikes uttalande, som föranledde de två investeringsfirmorna att närma sig RPC Group och erbjuda sig att köpa ut koncernen.

RPC har de senaste åren köpt upp ett flertal olika plastförpackningsföretag och enligt en kritisk rapport från Northern Trust har förvärven gjorts för att dölja strukturella problem inom RPC-koncernen.

Ett av de förvärv, som RPC gjort och som ifrågasätts är det av Michigan-baserade Letica Corp, som RPC genomförde i början av 2017 (Läs HÄR). Letica Corp, som är specialiserade på formsprutade och termoformade plastförpackningar inom livsmedel och food service, har 11 tillverkningsenheter och 1.500 anställda i Nordamerika. RPC har också andra enheter i Nordamerika och det totala antalet verksamheter på kontinenten uppgår till 21 stycken. I Europa har RPC också en stor närvaro med ett flertal tillverkningsenheter inom sju olika divisioner. Totalt har koncernen enligt sin hemsida 189 enheter i 34 länder.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
formsprutning förvärv Köp/Försäljning/Samgående Övrigt Plast Plastförpackningar RPC Superfos termoformning USA

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK