...
Stora Enso testar nya tekniker för underhåll
Vid bruket i finska Uleåborg testar Stora Enso nya tekniker för förbättrat fabriksunderhåll.

På bruket Uleåborg (Oulu) i Finland har Stora Enso testat nya, avancerade tekniker för fabriksunderhåll, som bland annat bygger på realtidsinformation.
Det är i samarbete med Telia som Stora Enso utvecklat lösningar för bruks- och fabriksunderhåll, som bygger på AR (Augmented Reality) och 5G-teknik.


Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att man är först i skogsindustrin med att använda AR och 5G-teknik för fabriksunderhåll.

AR och virtuella modeller kommer i framtiden att möjliggöra snabbare användning av exempelvis underhållsdata på Stora Ensos bruk. Genom att använda en virtuell modell av en maskin i kombination med realtidsdata för information, kan driftstabiliteten på bruken förbättras.

”På vår resa mot att ersätta fossilbaserade material driver Stora Enso ett omfattande digitaliseringsprogram som syftar till att öka vår försäljning och effektivisera verksamheten. Digitaliseringsprogrammet har gjort oss till föregångare i branschen vad gäller användning av ny teknik”, säger Teemu Salmi, CIO och digitaliseringsansvarig på Stora Enso.

Tekniken möjliggör enkel och överskådlig tillgång till all nödvändig information i realtid oavsett var man befinner sig. Den kommande introduktionen av snabb 5G-teknik tillsammans med AR- och VR-teknik (Virtual Reality)med 360 graders synfält gör det möjligt för experter på olika enheter att snabbt ta hjälp av varandra i realtid oavsett geografiskt avstånd.

”Vid våra tester i Uleåborg har vi utforskat det område där IoT- (Internet of Things) och 5G-lösningar med största sannolikhet kommer att innebära de första genombrotten i form av nya, effektivare processer. Lösningar som bygger på insamling, överföring och analys av data i realtid är avgörande för att revolutionera industriella processer, säger Janne Koistinen, ansvarig för 5G-programmet på Telia i Finland.

Augmented Reality är en teknik där datorgenererade grafiska element läggs som ett lager över det man ser på en skärm.

N.B.: Vid bruket i Uleåborg överväger Stora Enso att konvertera den nuvarande pappersproduktionen till produktion av förpackningskartong, vilket vi tidigare skrivit om. Läs HÄR!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Finland Kartong Kartongmaskin Övrigt Pappersbruk Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK