...
PacsOn växer och förvärvar Papperspartner i Norr AB 
”Vi ser fram emot att öka vår närvaro ytterligare i Norrland”, säger Lovisa Hamrin, ägare Herenco.

PacsOn AB, ett helägt bolag inom Herencokoncernen, har köpt företaget Papperspartner i Norr AB, som sedan år 2006 varit kompanjoner med PacsOn AB genom ett 70/30-delägarskap. PacsOn har nu förvärvat resterande 70 procent av aktierna.

Papperspartner i Norr har de senaste åren haft en mycket bra tillväxt och lönsamhetsutveckling. Med lokal förankring som grossist inom förpackningar och förnödenheter har bolaget en stark marknadsposition i Skellefteå och Umeå. Herenco ser förvärvet som en god investering för fortsatt expansion i Norrland. 

”Vi har genom PacsOns delägarskap i Papperspartner i Norr följt verksamheten på nära håll under flera år och imponerats av vad bolaget och medarbetarna åstadkommit. Expansionen och satsningen i Umeå är ett levande bevis på vad som kan åstadkommas med lokal förankring, mod och kompetenta medarbetare. Vi är mycket nöjda med förvärvet och ser med tillförsikt fram emot att öka vår närvaro ytterligare i Norrland”, säger Lovisa Hamrin, ägare Herenco.

”Ägarförändringen ger oss en stark finansiell ägare i Herenco, vilket säkerställer den långsiktiga utvecklingen av företaget”, säger Ulf Wiklund, VD på Papperspartner i Norr AB.

Med förvärvet förstärker och synliggör Pacson AB sin ambition att genom förvärv och organisk tillväxt vara en ledande rikstäckande aktör som med stark lokal närvaro servar kunder med ett brett erbjudande inom förpackningslösningar och förnödenheter till kunder inom bland annat industri, logistik, handel och städ. 

”Ledningen i Papperspartner i Norr kommer att fortsätta i sina nuvarande roller och med samma namn, erbjudande och kontaktpersoner skapar vi fortsatt hög service och trygghet för kunder och leverantörer”, säger Stefan Lind, VD för PacsOn AB. 

PacsOn Papperspartner i Norr AB omsätter ca 80 miljoner kronor och har ca 25 medarbetare.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förvärv Köp/Försäljning/Samgående Övrigt PacsOn Pappersförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK