...
BillerudKorsnäs stärker sin position inom  hållbarhet
”Det här är en stor ära för oss”, säger Petra Einarsson, BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att man leder förpackningsindustrin i Dow Jones Sustainability Indices baserat på sin totala hållbarhetspoäng 2018.

Dow Jones Sustainability Index (DJSI) och RobecoSAM Corporate Sustainability Assessment (CSA) är en årlig utvärdering av företagens hållbarhetsprestanda. Varje år analyseras över 3.400 börsnoterade företag världen över och de tio procenten i toppen inkluderas i Dow Jones Sustainability World Index

I år är BillerudKorsnäs branschledande inom kategorin Containers & Packaging och ingår i Dow Jones Sustainability World Index. BillerudKorsnäs uppnår branschens toppresultat för sin klimatstrategi, hantering av kundrelationer, logistikkedja och förmåga att attrahera och behålla medarbetare.

”Att utses till det mest hållbara förpackningsföretaget och, för andra året i rad, till ett av de mest hållbara företagen i världen är en stor ära för oss. Hållbarhet är en integrerad del av allt vi gör och med denna placering i Dow Jones Index stärker vi vår position som en global drivande utmanare av såväl konventionella förpackningslösningar som arbetsmetoder. Detta branschledarskap är en utmärkt plattform för vår vidare strävan att bidra positivt till en hållbar framtid,” kommenterar Petra Einarsson, VD och koncernchef för BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs hållbarhetsarbete fokuserar på tre områden: öka kundvärdet, ansvarsfull värdekedja och ett biobaserat hållbart samhälle.

Citat ur RobecoSAM/Dow Jones-rapporten:
Förpackningsföretag är kritiska för den globala ekonomin och förser nästan alla sektorer med verktyg för att effektivt skydda, transportera, marknadsföra och bevara sina produkter till försäljning och användning. Hållbara förpackningar fortsätter att vara en stor industritrend som driver innovation och differentiering. BillerudKorsnäs AB leder kategorin Containers & Packaging i RobecoSAMs hållbarhetsbedömning baserat på sin totala hållbarhetspoäng år 2018.”

Läs den fullständiga rapporten om BillerudKorsnäs HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Industri Miljö Övrigt Petra Einarsson undersökning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK