...
Dansk robottillverkare firar med att dela ut ”guldcobotar”
Danska Universal Robots har firat att man sålt 25.000 samarbetsrobotar med att skänka en brittisk kund en ”guldcobot”.

Danska robottillverkaren Universal Robots firar att man sålt 25.000 så kallade cobotar eller ”samarbetsrobotar” med att skänka ”guldcobotar” till kunder i olika geografiska områden.

Från början var tanken att fira de 25.000 sålda robotarna med att endast skänka en ”guldcobot” till en kund någonstans i världen, men intresset var så stort att Universal Robots nu bestämt sig för att en kund i varje geografiskt område världen över, där Universal Robots finns, ska få en guldcobot.

Universal Robots är pionjär och marknadsledande, när det gäller samarbetsrobotar eller cobots, som de numera kallas. En cobot är i princip en robot som en människa kan samarbeta och interagera med vid arbetsmoment som exempelvis packning, plockning, sortering, etc. Cobotar kräver inga avancerade säkerhetsarrangemang i form av inhägnader, celler, etc. utan människa och robot kan arbeta sida vid sida.

En kund i norra Europa har nu blivit den första mottagaren av en ”guldcobot” för att fira att Universal Robots sålt 25.000 cobotar sedan starten år 2008. Kunden blev det brittiska tryckeriet B-Loony Ltd i Chesham, Buckinghamshire, som fick motta en cobot UR3 med robotlederna målade i stark guldfärg som komplement till Universal Robots vanliga blå och grå färgsättning.

Universal Robots skriver att sedan den första coboten såldes i december 2008 har företagets cobotar använts i alla möjliga industrier från livsmedelsproduktion till vetenskaplig forskning, där de har fått utföra uppgifter som inbegriper industriell montering, plockning och placering, och till och med kvalitetskontroller.

-----------------------------------------------
Universal Robots ingår i Teradyne Inc. med huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Turkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan och Mexiko. 2017 hade Universal Robots en omsättning på 170 miljoner US-dollar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation Övrigt Robotteknik Storbritannien

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK