...
Normpacks nya guide gör det enklare för livsmedelsföretag
Livsmedelsföretagen och Normpack har sammanställt en uppdaterad förpackningsguide, som ska underlätta för livsmedelsföretag.

Livsmedelsföretagen och Normpack har sammanställt en uppdaterad förpackningsguide som ska underlätta för livsmedelsföretagare att leva upp både till konsumenternas förväntningar och myndigheternas krav. Guiden vänder sig till alla livsmedelsföretag men är särskilt användbar för små och medelstora företag. 

”Förpackningar och speciellt plast har hamnat i fokus det senaste året, därför är det nu extra roligt att vi precis är klara med uppdateringen av vår guide om förpackningar och material i kontakt med livsmedel. Den var i stort behov av en ansiktslyftning och uppdatering så jag kontaktade Normpack för att se om vi kunde fortsätta samarbetet, vilket de var positiva till. Konsumenternas och myndigheternas krav på att våra medlemsföretag har bra förpackningar och transparent information om vad de är gjorda av kommer att öka, och därför har vi lagt till checklistor både om förpackningsutveckling och kontrollbesök”, säger Marie Rydén, näringspolitisk expert på Livsmedelsföretagen.

Guiden är en uppdaterad och utökad version av förpackningsguiden från 2011 och baseras, förutom på lagtexter och förordningar, på kommentarer och tips på vad man som producent bör tänka på i varje steg vid val av förpackning. 

”Myndigheterna aviserar att de ska förstärka tillsynen inom området. Kan guiden bidra till att skapa klarhet och förståelse för vilka krav man har att uppfylla och hur man gör det, då kommer den att underlätta framtida kontroller. För livsmedelsföretag är det viktigt att ha en förståelse för de olika kraven beroende på material och livsmedel vid samtal med sina förpackningsproducenter”, säger Ann Lorentzon, projektledare för Normpack på RISE.

Text: Carina Malm

Ladda ner guiden via pdf-filen nedan

Ladda ner PDF: normpack.pdf


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedelsföretagen Livsmedelsförpackningar Normpack Övrigt Plast Plastförpackningar RISE

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK