...
Ökad sysselsättning väntas inom parti- och detaljhandel
”Arbetsgivare inom handeln lämnar en stark jobbprognos för hösten, vilket är goda nyheter, om trenden håller i sig”, säger Lars Forseth, VD ManpowerGroup.
Inom dessa branscher förväntas sysselsättningen öka mest under hösten (Graf ManpowerGroup)

Arbetsgivare inom parti- och detaljhandeln förväntar sig en rejält ökad sysselsättning under hösten 2018. Det visar ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer.
Sysselsättningstrenden för det fjärde kvartalet 2018 ligger på +16 procent, en ökning från föregående kvartals prognos med sju procentenheter. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +8 procent, enligt Arbetsmarknadsbarometern.


”Att arbetsgivare nomi handeln lämnar en stark jobbprognos för hösten är goda nyheter, om trenden håller i sig. Men samtidigt upplever svenska företag i flera andra branscher att det blir allt svårare att rekrytera. I dag har vi den mest omfattande kompetensbristen i Sverige på 12 år, enligt vår senaste undersökning Talent Shortage”, säger Lars Forseth, VD på ManpowerGroup.

Även inom den svenska tillverkningsindustrin förväntas en 16-procentig sysselsättningsökning under hösten och andra branscher, där sysselsättningen väntas öka markant, är hotell- och restaurangbranschen (+14 procent) och byggbranschen (+13 procent).

Sysselsättningstrenden på +8 procent inför det fjärde kvartalet för Sverige som helhet är den näst starkaste jobbprognosen under de senaste fem åren.
Sysselsättningstrenden definieras som den andel arbetsgivare, som tror att sysselsättningen ökar, minus den andel, som tror att den minskar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
detaljhandel Övrigt Svensk dagligvaruhandel undersökning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK