...
Ikoniska chokladpraliner firar 80 år med retroburk
Ikoniska chokladpralinvarumärket Cadbury Roses firar 80 år med en retroförpackning i bleckplåt.

Ikoniska brittiska chokladpralinmärket ”Cadbury Roses” fyller 80 år i år och det firas bland annat med en vintageförpackning i bleckplåt, tillverkad av Crown Aerosols & Promotional Packaging.

”Cadbury Roses” ägs av europeiska livsmedelsleverantören Mondelez, där bland annat svenska Gevalia och Marabou ingår. För att fira Cadburys 80-års milstolpe beslöt Mondelez att lyfta fram varumärkets långa närvaro på marknaden genom att skapa en vintageburk i plåt med en retrodesign, dominerad av rosor och den typiska blå ”Cadbury Roses”-färgen. Burken väntas bli ett samlarobjekt, såväl för äldre, nostaligiska konsumenter som för den yngre generationen, för vilka vintage- och retroprylar blir allt populärare.

”Vårt designteam gladdes åt att få arbeta tillsammans med Mondelez i detta viktiga projekt. Eftersom metall är ett material, som kan återvinnas gång på gång utan att egenskaperna förloras, blir förpackningen en viktig bidragsgivare till den cirkulär ekonomin”, säger Veronique Curulla, marknadschef för Crown Aerosols & Promotional Packaging Europe.

Retroburken med ”Cadbury Roses”-praliser kommer att säljas exklusivt av brittiska kedjan Tesco, med start nu i september.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Crown Livsmedel Livsmedelsförpackningar Metall Metallförpackningar Övrigt Storbritannien Tesco

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK