...
82 miljoner brödpåsar har bytts ut mot bioplastpåsar
Polarbröd minskar sina koldioxidutsläpp med 2.836 ton, genom att övergå till återvinningsbara brödpåsar, som till 86 procent är baserade på sockerrör.

Som ett led i att minska sin miljöpåverkan har Polarbröd bytt ut alla brödpåsar till påsar gjorda av sockerrör. Det innebär att påsarna är helt återvinningsbara och till 86 procent baserade på den förnybara råvaran sockerrör, vilket minskar utsläppen av koldioxid.

”Förpackningarna är en viktig del i vår verksamhet, eftersom de skyddar vårt bröd och håller det färskt. Förpackningar är därför ett prioriterat område för att nå vårt mål om full hållbarhet 2022. Då ska våra förpackningar vara helt fossilfria eller kretsloppsanpassade", säger Johan Granberg, inköps- och logistikchef på Polarbröd.

Det var för några år sedan, som Polarbröd tog beslutet  att byta ut alla plastpåsar mot förpackningsalternativ, som är baserade på förnybar råvara. Bytet av drygt 82 miljoner påsar har skett i takt med att befintliga påsar använts upp. I ett pressmeddelande uppger Polarbröd att bytet av plastpåsar minskar företagets koldioxidutsläpp med 2.836 ton, vilket motsvarar att en bil kör 1.085.835 mil eller 269 varv runt jorden...

”Med bytet till sockerrörspåsar gör vi det som är möjligt inom området idag. Men detta är inte den slutgiltiga lösningen på hur vi vill förpacka vårt bröd i en hållbar framtid. Vi tittar parallellt på olika råvaror och samarbetar med andra aktörer för att utreda möjligheten att tillverka plast från svenska skogsrester”, säger Johan Granberg.
 

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-20

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK