...
Prestigefyllt bioplastpris till PepsiCos flexibla chipspåse
PepsiCos flexibla chipspåse av bioplast testas för närvarande på marknaderna i Chile och USA.

I 2018 års upplaga av ”Innovation in Bioplastics Award” gick förstapriset till välkända dryckes- och livsmedelföretaget PepsiCo och plastinnovationsföretaget Danimer Scientific för en komposterbar chipspåse, tillverkad i bioplast. Den årliga utmärkelsen delas ut avbioplastdivisionen inom organisationen The Plastics Industry Association (PLASTICS) och tilldelas företag, som använder bioplaster till innovativ och ändamålsenlig produktdesign.

”Vi är glada att kunna hedra Danimer och PepsiCo för deras kreativa tillämpning av bioplast. Sådana innovationer är viktiga för att utveckla bioplasterna som ett konkurrenskraftigt alternativ och skapa fler tillämpningar inom olika branscher”, sade PLASTICS VD William R. Carteaux i samband med prisutdelningen under eventet ”Bioplastics Week”.

Materialet i PepsiCos chipspåse består av två olika bioplastresiner, utvecklade av Danimer Scientific. Resinerna Danimer 24365B respektive Danimer 01112 består av blandningar av biopolymerer och mineralfyllmedel. Materialet har formen av en vitfärgad film, som kan förses med tryck samt formas till flexibla påsar genom konventionell filmblåsning. Materialet och chipspåsarna testas för närvarande i USA och Chile och ytterligare tester är planerade till den indiska marknaden nästa år.

När det gäller prestanda är PepsiCos bioplastbaserade chipspåse jämförbara med PepsiCos nuvarande chipspåsar tillverkade av konventionell fossil plast. Påsarna är bionedbryutbara i indsutriella komposter enligt det österrikiska certifieringsorganet TUV.

”Industrin blir alltmer miljömedveten och vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med PepsiCo och utveckla ännu fler bionedbrytbara och komposterbara plastprodukter”, säger Scott Tuten, marknadschef hos Danimer Scientific.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplaster flexibla förpackningar Formblåsning Indien Övrigt PepsiCo Plast Plastförpackningar plastpåsar USA

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK