...
Storslam för Cellutech i Packbridge Challenge
Paula Martirez och Oruc Koklukaya från Cellutech gladdes åt sina dubbla vinster, men bekymrade sig hur de skulle få plats med de jättestora checkarna på planet upp till Stockholm...
Emelie Thörn från easyFairs beredd att lämna över checken på 3.000 euro  till Cellutech för bästa pitch.

Sanningens ögonblick. Svetlana Eskebaek från Packbridge beredd att avslöja vem som vunnit årets tävling. Till vänster Vincent Villeger, moderator under årets Top Packaging Summit by Packbridge.

Det blev storslam för Cellutech, när det var dags för finalen i Packbridge Challenge i Malmö den 20 september. Två priser delades ut i tävlingen – Cellutech tog hem bägge.

Packbridge Challenge arrangerades för andra gången i år. Det är en tävling för start-ups och entreprenörer, som har spännande idéer och projekt vilka skulle kunna fungera bra i förpackningsindustrin.

Den första gallringen bland runt tjugo deltagare gjordes på försommaren, då juryn utifrån korta pitchar från varje deltagare, bestämde vilka tio, som skulle gå vidare till finalen. Dessa tio var för övrigt: 3D Click, Cellutech AB, ColorSensing, CupClub, DUDE Packaging, Ecopåsar, Food BIOPack, Sensor Spot, Starke ECB AB och Sulapac Ltd.

Samtliga fick nu chansen att pitcha igen inför juryn och den nya publiken på Top Packaging Summit by Packbridge, som även var med och röstade via mentometersystem. Vid prisutdelningen i samband med middagen på kvällen visade det sig att Cellutech tog hem första priset, 50.000 kronor, men det stannade inte där. På temat ”The Winner Takes it All” tog man även hem priset för bästa pitch, värt 3.000 euro. Det priset sponsrades av Easyfairs. All anledning till glädje med andra ord för Paula Martirez och Oruc Koklukaya från Cellutech, som genast började oroa sig hur man skulle få med sig de jättestora checkarna på planet upp till Stockholm...

Cellutech finns på KTH i Stockholm och utvecklar avancerade material baserade på cellulosa, till exempel ett skum, Cellufoam, från cellulosafiber, som kan användas för förpackning eller till exempel isolering och som är återvinningsbart eller bionedbrybart. Med andra ord ett konkurrerande material till EPS. Styrelseordförande är den välkända finansmannen Claes Dahlbäck.

Förutom Easyfairs var Invest in Skåne sponsorer i år.

Text Bo Wallteg


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
cellulosa Easyfairs KTH Övrigt Packbridge Top Packaging Summit

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK