...
Framgång för Brobygrafiska i Pro Cartons designtävling
De glada vinnarna från Brobygrafiska, Marie Falk (t.v.) och Erika Svensson, tillsammans med Mats Olsson, lärare i Förpackningskonstruktion vid Brobygrafiska.
Marie Falks vinnande bidrag ”Save the Trip” är en reseförpackning i form av en allt-i-ett lösning.

Den lyxiga och annorlunda presentförpackningen ”Björkö Duo Bag” vann i kategorin Creative Cartonboard Packaging Food & Drink.

När de fyra vinnande bidragen i Pro Cartons internationella designtävling Young Designers Awards presenterades, visade det sig att hälften av vinnarna kom från svenska Brobygrafiska!

Prisutdelningen ägde rum i Lettlands huvudstad Riga och på plats från Brobygrafiska fanns läraren Mats Olsson och designstudenterna Marie Falk och Erika Svensson.

Spänningen var stor, när vinnarna av de fyra kategorierna skulle presenteras – och den förbyttes snabbt i stort jubel hos de tillresta representanterna från Brobygrafiska, när det stod klart att man kammat hem segrarna i kategorierna Creative Cartonboard Packaging All och Creative Cartonboard Packaging Food & Drink.

Den vinnande förpackningen i Creative Cartonboard Packaging All har designats av Marie Falk, som examinerades från Brobygrafiska i våras. Och det är andra gången i rad som hon vinner i Young Designers Awards – en prestation som ingen annan lyckats med!

”Det känns helt galet samtidigt som det självklart är otroligt roligt”, kommenterade Marie Falk sin ”dubbelseger”.

Marie Falks vinnande bidrag heter ”Save the Trip” och det är en reseförpackning i form av en allt-i-ett lösning där både nyttig mat och lekar att roa sig med i bilen får plats. Dessutom tar den liten plats i soporna, när man slänger den efter användandet.

I kategorin Creative Cartonboard Packaging Food & Drink segrade bidraget “Björkö Duo Bag”, som skapats av Erika Svensson tillsammans med Alva Nyström och Desiré Persson. De två sistnämnda var ej närvarande vid prisgalan i Riga.

”Björkö Duo Bag” är en lyxig och innovativ presentförpackning, som med sin ”dragspelsformade” konstruktion väcker uppmärksamhet och nyfikenhet. Förpackningen är perfekt för att använda om man vill ge bort exempelvis drycker i mindre flaskor eller ha med sig som bidrag till en god middag med vänner eller släkt.

”Det känns otroligt kul att de lyfter oss unga designers och att de verkligen vill uppmärksamma oss. Alla vi i min grupp är otroligt glada över det här”, sade Erika Svensson när segern var klar.

De vinnande svenska förpackningarna kommer snart att finnas utställda i Brobygrafiskas Showroom i Sunne, där besökare kan se och känna på dem.

”De här studenterna är helt klart värda den här vinsten - förpackningarna de har skapat är riktigt, riktigt bra och jag är mycket stolt över våra studerande”,  säger Mats Olsson, lärare i Förpackningskonstruktion vid Brobygrafiska.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-25

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK